Bezár

SZTE Magazin

judonyit

SZTE érmek az EUSA Játékokon

SZTE érmek az EUSA Játékokon

2022. július 28.
2 perc

Idén Lengyelországban versenyeznek egymással az európai egyetemek sportolói az EUSA Játékokon. A Szegedi Tudományegyetemet több hallgató képviseli, akik az első érmeket már megszerezték.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Már hatodik alkalommal rendezik meg az Európai Egyetemi Játékokat, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szervezésében, ahol sikeresen szerepelnek a Szegedi Tudományegyetem hallgatói is 2022. július 17 és 30 között. Idén Łódź városa a helyszín, ahol több mint 6 000 sportoló indul, köztük közel 400 magyar egyetemistával.

_DSC0460

Jelenleg tizenkét hallgató képviseli az egyetemünket: Fehér Dóra (JGYPK), Bindics Botond (ÁOK), Nyíri Nikolett (ETSZK), Meister Laya (ÁOK), Harmath Eszter (ETSZK), Perger Ivett Gabriella (ÁJTK), Godó Lívia (ETSZK), Tompa Péter Gergő (ÁOK), Kopasz Fanni (JGYPK), Árvai Péter (GTK), Andrási Márton (ETSZK) és Andrási Gellért (MGK). A hallgatókat Katona Pál és Pesti Gábor edzők segítették, akik az SZTE Sportközpont oktatói.

csop

A judo sportágban születtek az első szegedi érmek. Bronzérmet szerzett az SZTE-ETSZK gyógytornász hallgatója, Andrási Márton a -60 kg-os súlycsoportban, illetve az SZTE-MGK vidékfejlesztési agrármérnöki hallgatója, Andrási Gellért a -66 kg-os kategóriában szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

_DSC0641

Hátra vannak még az EUSA Játékokon a csapatsportok, ahol a magyar egyetemek közül egyedül az SZTE tudott csapatot kiállítani. Július 27-től pedig megkezdődnek a karatésok küzdelmei is, ahol remek esélyekkel indul az SZTE-től Tálas Bendegúz és Hajagos Norbert.

SZTEinfo - Mátó Gábor

Fotó: KÖR S.E.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek