Bezár

SZTEhírek

IMG_8429

Újabb vakcina szállítmányok érkeztek a Szegedi Tudományegyetemre

Újabb vakcina szállítmányok érkeztek a Szegedi Tudományegyetemre

2021. március 09.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemre március 9-én Szputnyik V és Pfizer-BioNTech vakcinák érkeztek, melyekkel a héten a klinikai oltópontokon zavartalanul folytatódik tovább a lakosság és az egészségügyi dolgozók oltása.

Szputnyik V-vakcinák érkeztek március 9-én a kora reggeli órákban a Szegedi Tudományegyetemre, amelyek 4060 személy első körös, és 880 személy második körös oltására elegendők. Délutánra pedig további 4680 adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban ezen kívül még Moderna és AstraZeneca oltóanyagból vannak készletek.

 

A Szegedi Tudományegyetem oltópontjain zavartalanul folytatódik a lakosság és az egészségügyi dolgozók oltása. A hét első felében 1600 egészségügyi dolgozó kapja meg első körös oltását a Moderna típusú vakcinából, és 500 dolgozó a második körös oltását a Pfizer-BioNtech vakcinából.

 

A héten 7000 személy oltását végzik el a klinikai oltópontokon, melyek számát, az igényekhez mérten, rugalmasan tudják alakítani. Szükség esetén, ha tömeges oltási feladatot kell ellátni, az SZTE akár 90 oltópontot is tud működtetni.


SZTEinfo

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek