Bezár

SZTE Magazin

nadas_bence_nyito

Világkupát nyert az SZTE kajakos hallgatója

Világkupát nyert az SZTE kajakos hallgatója

2021. május 17.
1 perc

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Szegeden a kajak-kenu Világkupát, amelyen a Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül ketten is dobogóra állhattak. Nádas Bence aranyérmes lett a kajak egyesek 500 méteres versenyszámában, Molnár Csenge pedig bronzérmet nyert a kenu kettesek vegyes párosában a 200 méteres távon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az elmúlt hét nagyon fontos időszak volt a kajak-kenusok számára. A hét közepén az olimpiai indulási jogokért, a hétvégén pedig a Világkupa érmekért küzdöttek a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben a magyar válogatott tagjai a Maty-éren. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül ketten kiemelkedő sikert értek el.


nadas_bence_mkksz
Nádas Bence, az MVM Szeged kajakosa a csúcsra ért K-1 500 méteren. Fotó: Szalmás Péter/MKKSZ


A férfi kajakosok 500 méteres versenyében a legjobbnak bizonyult Nádas Bence, az SZTE Mérnöki Karának hallgatója.  Az élelmiszermérnöknek tanuló élsportoló a kajak négyesek versenyében is rajthoz állt és szintén 500 méteren a B-döntőbe jutott a magyar válogatott tagjaként.

 

A másik érmet egyetemünk hallgatói közül egy kenus hölgy, Molnár Csenge nyerte. Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának testnevelés-technika szakos hallgatója Hajdu Jonathannal harmadik lett a vegyes párosok 200 méteres döntőjében. Molnár Csenge és Nádas Bence is az MVM Szeged Vízisport Egyesületet erősíti. A sportolókra mozgalmas időszak vár, hiszen május végén következik az olimpiai válogató, amelyen kialakul, hogy kik képviselhetik hazánkat Tokióban, az ötkarikás játékokon.


molnar_csenge_mkksz
A vegyes páros viszonylag új versenyszám a kenuban. Fotó : Szalmás Péter/MKKSZ

 

SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotó: Szalmás Péter/MKKSZ

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek