Bezár

SZTE Magazin

zarokep-01

Sorozatban mutatja be a Sportiroda az SZTE 100 legkülönlegesebb teljesítőit

Sorozatban mutatja be a Sportiroda az SZTE 100 legkülönlegesebb teljesítőit

2021. június 14.

Több, mint 700 kilométer kerékpározás, túrázás kutyával, egyéni rekordok megdöntése és közösségépítés. Kiemelkedő sportteljesítményeket és élénk interakciót hozott az SZTE 100 kihívás. Teljesítői között akadtak, akiknek az egyéni története a többieket is inspirálta. Őket mutatja be egy sorozatban a Szegedi Tudományegyetem Sportirodája.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Országosan is kiemelkedő sportprogramokkal hidalta át a bezártság, a pandémia legintenzívebb időszakát az SZTE. Az egyetem Sportközpontja létrehozta a CooSpace felületen az online megvalósítás feltételeit, majd olyan ösztönző és közösségépítő programokat indított, amelyekkel sikerült jelentős számú hallgatót, oktatót és alumnit bevonni a közös élménybe. A legutóbbi, a jubileum miatt, az SZTE 100 nevet kapta, amelyben 100 kilométert kellett teljesíteni futva, kerékpáron vagy túrázva.


 - Az egyik lány feltöltött egy képet, ami az Erzsébet Ligetben készült. A futópálya mellett van egy szív alakú minta a rekortánon. Annyira megtetszett a lány képe a szívecskével, hogy én is kimentem oda futni, hogy nekem is legyen a szívvel egy fényképem – mondta el Lőrincz Ágnes. Az SZTE GTK kereskedelmi és marketing szakon tanuló hallgatóját tehát a többiek is motiválták és a kihívást elsőként teljesítő 100 hallgatónak járó érem is mozgásra sarkalta.


Lorincz_Agnes___sziv_alak

 

Sokan a tervezett sportolásukat igazították a közös programhoz, amivel nem csak az egészségük megőrzése volt a céljuk.


- A bölcsészek általában teljesen más térben mozognak, mint a természettudományos karok hallgatói. Holott nyilvánvaló: a könyvmolyok között is vannak, akiknek az életük része a sport. Az iskolai szervezés által ezek a közös pontok felerősödnek, így talán már nem fogják egymást „ufóknak” nézni a különböző karok hallgatói – vonta le a tanulságot Ruzsik Viven, aki a BTK filozófia szakán tanul.


A szervezőket is meglepte néhány extrém teljesítmény. A kerékpárosok között Papp Róbert, az SZTE Állam – és Jogtudományi karának hallgatója volt a legaktívabb, aki a mozgás során 172 kilométert futott és 739 kilométert kerékpározott.


SZTE_100_PAPP_ROBERT_BIC

 

 

Egymásnak is sokat segítettek a résztvevők. Volt, akinek különleges társa is akadt a kihívás teljesítése közben. Dr. Nászai Anna, az SZTE Általános Orvostudományi Karának Multidiszciplináris Orvostudományi Doktori Iskola 1. éves PhD hallgatója, a túrázók között gyűjtötte a legtöbb kilométert. A 179 kilométer jelentős részén négylábú társa, Maya is segítette.


Naszai_Anna_kutyaval

 

Többek között az ő történeteiket is részletesebben megismerhetik azok, akik figyelik az SZTE Sportközpontjának honlapját, hiszen ezen a felületen külön interjúban mesélnek tapasztalataikról az SZTE 100 legkülönlegesebb résztvevői.


SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotó : SZTE Sportiroda, Lőrincz Ágnes, Dr. Nászai Anna, Ruzsik Vivien, Papp Róbert

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek