Bezár

SZTE Magazin

Mexikoi_kavalkad_nyito

Mexikói színkavalkád, kvíz és puzzle, mexikói kézműves műhely

Mexikói színkavalkád, kvíz és puzzle, mexikói kézműves műhely

2021. február 01.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem 12 karán számtalan tudományterülettel foglalkoznak az egyetem oktatói, kutatói. Munkájuk legjavát minden évben bemutatják a Kutatók Éjszakáján. Sorozatunkban a 2020-as előadásokból válogatunk. Ezúttal Mexikóba utazunk, a mexikói népművészetet mutatjuk be. Az érdeklődők kvízjátékon is részt vehetnek. Kalauzunk dr. Jancsó Katalin, az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék oktatója.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A spanyol és indián kultúrák keveredésének nagyszerű példája Mexikó. A mexikói kézművesek híresek kreativitásukról és a színek rendkívül sokrétű használatáról kerámiáikon, textiljeiken, papírdíszeiken, maszkjaikon, szobraikon. Az érdeklődők megismerhetik a mexikói népművészetet, a motívumokat, a színek jelentését, és a különböző népművészeti tárgyakat. Az előadás, amelyet Dr. Jancsó Katalin, az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék munkatársa tart, itt tekinthető meg.


Ehhez a programhoz kapcsolódik a mexikói kézműves műhely, amelyen színes fonalakból védelmező Isten szeme készíthető. A kézműves program itt tekinthető meg.


Az érdeklődők kapcsolódó kvízjátékon is részt vehetnek, ezt itt találják.


Jancsó Katalin a Szegedi Tudományegyetem Hispanisztika Tanszékének oktatójaként főként latin-amerikai történelemmel, néprajzzal, illetve a spanyol nyelv tanításával kapcsolatos kurzusokat tart. Mexikóban és Peruban járt kutatóutakon, közel áll hozzá a latin-amerikai gasztronómia, népművészet, az ősi Amerika népei. Kutatásaiban az indiánkérdéssel, a Latin-Amerikába történő bevándorlással és magyar utazókkal foglalkozik.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek