Bezár

SZTE Magazin

Szedeak_elodonto_nyito1

Már biztosan éremért játszhat a Naturtex-SZTE-Szedeák!

Már biztosan éremért játszhat a Naturtex-SZTE-Szedeák!

2021. április 26.
2 perc

A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata mindhárom mérkőzését megnyerte a Paks ellen, ezzel a legjobb négy közé jutott a bajnokságban. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóira és csapattársaikra az elődöntőben a Falco KC Szombathely együttese vár.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Soha nem jutott még az elődöntőbe az élvonalbeli bajnokságban szegedi férfi kosárlabdacsapat. Egészen eddig a szezonig, amikor Kerpel-Froniusék már azzal is történelmet írtak, hogy a rájátszásban győztesen hagyták el a pályát, a paksi ASE ellen, a play-off első összecsapásán. Ezt követően idegenben is győztek, így a pénteki, újabb hazai mérkőzésen már biztosíthatták helyüket az elődöntőben. Végül elég volt három találkozó a harmadik győzelem megszerzésére. Pénteken 96:94-re nyert a Tisza-parti együttes, ezzel biztossá vált, hogy az éremért is játszhatnak majd a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosai. Hogy az aranyéremért, vagy a bronzért, az attól függ, hogy az elődöntőben milyen eredményt érnek el a szombathelyiek ellen.


Szedeak_23_of_24


A négyszeres bajnok Falco ellen nem lesz könnyű dolga az öt hallgatóval felálló szegedieknek. Szrecsko Szekulovics ezúttal is számíthat majd az SZTE hallgatói közül Kerpel-Fronius Gáspárra, Keller Ivánra, Balogh Szilárdra, Mayer Ákosra és Polányi Kristófra is.

Az elődöntő első meccsét május 1-jén, szombaton, Szombathelyen játsszák, a csapatok. Május 4-én az újszegedi sportcsarnokban jön a hazai találkozó. A párharc - akár csak a negyeddöntőben - az egyik csapat harmadik győzelméig tart.


Galériánk a képre kattintva megtekinthető.


szedeak-paks-webre


 

SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotó – Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek