Bezár

SZTE Magazin

SZTEMINARIUM_nyito

Megjelent a SZTEminárium magazin legújabb száma

Megjelent a SZTEminárium magazin legújabb száma

2020. november 09.
3 perc

Tehetségek, lányok kontra fiúk, lehetőségek, COVID helyzet. Többek között ezekről a témákról is olvashatunk a SZTEminárium magazin legújabb számában, melyet hallgatók írnak hallgatóknak. A Szegedi Egyetem Magazin lapcsaládhoz tartozó kiadvány már megtalálható online az SZTE hírportálon és nyomtatott formában az egyetemi épületekben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hallgatók írják hallgatóknak a Szegedi Egyetem Magazin lapcsaládhoz tartozó SZTEmináriumot. E magazin legújabb, 2020–2021/1. száma első oldalain néhány tehetséges szegedi egyetemistát ismerhet meg a Kedves Olvasó. Bemutatja a SZTEminárium – többek között – az SZTE Mérnöki Kar csapatait, mert eredményesen szerepeltek a Pneumobilok nemzetközi versenyén, vagy az SZTE Gyógyszerészttudományi Kar Richter Anna Díjat elnyert teamjét.

Sokszínű tehetség az SZTE Gazdaságtudományi Karrólról Vizi Noémi, akitől azt is megtudhatjuk, hogy mit várnak el a Z-generációs tehetségek a munkahelyektől. Hogyan kapcsolódhat össze az informatika a mezőgazdasággal? Czibolya Lili, az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatójának kutatási eredményéből ez is kiderül.

 

A „nők kontra férfiak” problémakör áll a hallgatói magazin fókuszában. Hogyan alakulnak az arányok az SZTE-n, az SZTE egyes szakjain, karain? Milyen társadalmi mintázatok fedezhetők fel a felsőoktatásban a két nem megoszlására vonatkozóan? Miért kellene több férfi a pedagóguspályákra? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a SZTEminárium új lapszámából.

 

A Szegedi Tudományegyetemen számos lehetőség várja a hallgatókat, legyen szó akár külföldi kalandokról, vagy mások segítéséről. A SZTEminárium olvasói Klucsai Nóra beszámolójából megismerhetik az Erasmus+ programot, két SZTE-s hallgató pedig az Alma Mater önkéntes mentor programjáról mesél. Minden szegedi egyetemista figyelmébe ajánljuk az SZTE+ programot, mellyel a magazinban is megismerkedhetnek az olvasók. Elakadtál a tanulmányaidban? Úgy érzed, nem sikerül semmi? Családi, párkapcsolati, magánéleti problémáid vannak? Ismerkedj meg az Életvezetési Tanácsadó Központ szolgáltatásaival!

Hozz ki többet a tanulmányaidból! Az SZTE Mérnöki Kar duális és kooperatív képzéseit is megismerheted. Az SZTE sokszínűségét mutatja az is, hogy 2019 szeptemberében 1150 külföldi hallgató tanult az egyetemen. De hol tölthetik el ezek a hallgatók a szabadidejüket? A SZTEmináriumból ez is kiderül!

 

COVID, COVID, COVIDHogyan befolyásolta a járvány a szegedi medikusok életét? Évente hány egységnyi vérre van szükség Magyarországon? A SZTEminárium ezekre a kérdésekre is kitér.

 

„A munkája, a hobbija, a szenvedélye az ütőhangszeres zene.” Szives Márton az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar hallgatója egyetemista éveiről mesélt nekünk. Tárcanovellákat írtak az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatói. Ezeknek a műveknek 2020-ban a koronavírus-járványhoz kellett kapcsolódniuk. Mindemellett Zelka királylány kalandjaival is megismerkedhetünk. Milyen szerepe lehet a technológiának a bűnüldözésben? Erre is választ kaphatunk a SZTEminárium magazin legújabb számából.

Hogyan befolyásolhatja a zene ritmusa a futók teljesítményét? Varga Ildikó ÚNKP-s kutatásából választ kapunk. Emellett megismerkedhetünk az SZTE női vízilabda egyesületével is, és hasznos tippeket is kaphatunk az otthoni edzéshez.

 

Miért fontos, hogy tudatosan használjuk a vizet? Mi okozza a vízhiányt? A Zöld zóna rovatában a víz világnapja és a klímaváltozás áll a középpontban…

 

Keresse az SZTE Szegedi Egyetem Magazin lapcsalád legfrissebb tagját, a SZTEminárium 2020-2021/1. számát online az SZTE Hírportálján itt!


SZTEinfo

Illusztráció: Gór-Nagy Gábor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek