Bezár

SZTE Magazin

mefs_parasport_szte_mocsari_bence

SZTE-s hallgató az „Év Egyetemi Parasportolója”

SZTE-s hallgató az „Év Egyetemi Parasportolója”

2022. december 07.
2 perc

Mocsári Bence, az SZTE Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing szakos hallgatója kapta idén a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség gáláján az „Év Parasportolója díjat”. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül, a paratriatlonista mellett még hárman részesültek elismerésben a MEFS Gálán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Megtartotta hagyományos Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS). Az Uránia Filmszínházban megrendezett eseményen a világversenyeken kitűnően szereplő egyetemistákat díjazták.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül négyen kaptak elismerést:

Andrási Gellért és Andrási Márton az Európai Egyetemi Játékokon, judóban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

andrasi_marton_mefs_szte

Andrási Márton a -60 kilogramosok között szerzett bronzérmet, Fotó: MEFS


andrasi_gellert_szte_mefs

Andrási Gellért a 60-66 kilogramosok versenyében állhatott dobogóra az Európai Egyetemi Játékokon, Fotó: MEFS

Nádas Bence, az SZTE Mérnöki Kar élelmiszermérnök szakán tanul. Az MVM Szeged olimpikonja, az ICF Felnőtt Gyorsasági kajak-kenu világbajnokságán lett világbajnok, Kanadában, K-2 500 méteres versenyszámban.

szte_mefs_nadas_bence

Fotó: MEFS

Mocsári Bence, az SZTE Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing szakos hallgatója, a Marosvásárhelyen megrendezett Multisport Triatlon Világbajnokságon, paraduatlon versenyszámban szerzett aranyérmet.

mefs_mocsari_szte

 Mocsári Bence és barátnője a MEFS gálán, Fotó: Mocsári Bence

Hogyan értékeled a díjat?

– Megtisztelő, hiszen én azelőtt nem álltam kapcsolatban a MEFS-sel, ami azt jelenti, hogy ők értesültek az elért eredményeimről, ami nagy szó. Hiszen a díjazottak között több olimpiai bajnok és paralimpiai bajnok is volt. Jó érzéssel tölt el, hogy ugyanazon az eseményen vehettem részt, mint ők. Mint a példaképeim.

Mennyire fontos, mivel járt a díj?

– Ez egy elismerés, aminek nincsen anyagi vonzata. Kaptam egy aranyérmét, melyen szerepel a díj neve: “Az Év Egyetemi Parasportolója”, illetve a nevem, valamint egy oklevelet, amin fel van tüntetve a verseny, amiért járt ez a díj.

Mire készülsz most?

– A 2023-as évben indul a paralimpiai kvalifikációs időszak. Így idén már csak alapozunk és a jövő év eleje is erről fog szólni, hiszen a fő célom a 2024-es Nyári Paralimpiai Játékok.

A MEFS Gálán Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte: mindig dicsérendő, ha egy sportoló az edzések mellett az egyetemeken is kimagaslót nyújt. –Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok vehetnek át díjat teljesítményükért. Nagy öröm látni, hogy ilyen sok kiemelkedően tehetséges sportoló vesz részt a felsőoktatási képzésben – tette hozzá az államtitkár.

tklogo

 Gratulálunk az SZTE hallgatóinak!

SZTEinfo/MEFS

Nyitókép: Mocsári Bence Mocsai Lajos és Szabó László között a MEFS díjátadó gálán, Fotó: MEFS, Mocsári Bence

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek