Bezár

Internet

Kihirdették az Implom József-verseny eredményeit

Kihirdették az Implom József-verseny eredményeit

2021. április 20.
3 perc

Eredményesen zárult a 2020/21-es Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny, a napokban tartották meg a megmérettetés eredményhirdetését – tájékoztatott az intézmény.

Mint kiemelték, a 2020/21-es tanévben minden másként zajlik, mint azt eddig megszoktuk. Így történt ez a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium által 33 éve rendszeresen megrendezett Implom József Középiskolai Helyesírási Versennyel is.

A pandémiás helyzet miatt a verseny és a kísérő rendezvények is online térben zajlottak. Az első fordulókat még októberben helyi szinten, a középiskolákban szervezték meg, de a második etapot már online térben tudta megszervezni az Erkel-gimnázium. Innen a legjobbak jutatottak tovább a verseny Kárpát-medencei döntőjébe, összesen 101 versenyző, négy kategóriában: gimnáziumi, technikumi, szakképzőiskolai, határainkon túli.

A megmérettetést február 26-án tartották. A versenyzők online tesztet töltöttek ki, és a számukra megküldött hanganyag segítségével tollbamondást írtak.


Közben az elmaradhatatlan kísérőprogramok is online zajlottak. Volt könyvbemutató, szakmai előadások, online gyulai séta, kulturális műsor is színesítette az eseményt. A tervezett eredményhirdetés azonban a március 8-i általános zárás miatt már történhetett meg.


A gimnázium és a zsűri közösen úgy döntött, hogy a záróünnepséget egy másik fontos rendezvénnyel köti össze, amely szintén az Implom-versenyhez kötődik. A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium 2020 óta az Oktatási Hivatal bázisintézménye. A Békéscsabai Pedagógiai Központ 2021. április 12. és 23. között rendezi meg a Tavaszi Pedagógiai Napok eseményeit, ennek bevezető programjára kapott lehetőséget az Erkel-gimnázium jó gyakorlatának a bemutatásával, melynek a címe: Helyesírástanítás az alapelvektől az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyig.

A bázisintézményi program kapcsán az Erkel Ferenc Gimnázium humán munkaközösségének tagjai: Balogh Norbert, Dávidné Marsi Gyöngyi, Elekné Király Ilona, dr. Erdészné Németi Anikó, Fodor György, Kiss László, Zámori Ida jól bevált helyesírási gyakorlatokat helyeztek új terekbe, vagyis lépésről lépésre megmutatták, hogyan lehet a már meglévő feladatokat különböző online felületekre áthelyezni, Győri Etelka, munkaközösség-vezető pedig beszélt az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny szervezésének jó gyakorlatáról, majd a Kárpát-medencei döntő feladataiból tett közkinccsé párat.

A programot megkoronázta, hogy prof. dr. Nagy János, a zsűri elnöke ismertette a 2020/21-es Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjének győzteseit.


Gimnáziumi kategóriában Tóth Anna Kamilla, a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulója Szegedről; a technikum és szakközépiskola kategóriában Pénzes Panna Flóra, a Vas Megyei Szakképzési Centrum III. Béla Technikum diákja Szentgotthárdról; a szakképző iskolai kategóriában Mészáros Zoltán, a Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola versenyzője Tatabányáról; a határainkon túliak között Korpás Lilla, a Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium tanulója Pozsonyból végzett az első helyen. A legjobb feladatlapot és a tollbamondást is Korpás Lilla írta. Ebben a tanévben a legeredményesebb versenyzőnek járó Implom-díjat Korpás Lilla, a legeredményesebb felkészítő tanárnak járó Implom-díjat az őt tanító Iró Erzsébet kapta. Az iskolában bíznak abba, hogy a következő Gyula és az Erkel Ferenc Gimnázium közössége már személyesen láthatja vendégül a versenyzőket.


Link: beol.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek