Bezár

Internet

Hivatalos dallal és reklámfilmmel várták a Testnevelés- és Sporttudományi Szekciót

Hivatalos dallal és reklámfilmmel várták a Testnevelés- és Sporttudományi Szekciót

2021. április 15.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara adott otthont a 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójának április 7-9. között.

A vírushelyzet miatti online megnyitóDr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjével kezdődött. Ezt követően többek között a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Dr. Kulcsár Krisztián és a SZTE vezetőségének üdvözlete is elhangzott. A szekcióra egy reklámfilmet is elkészítettek, hivatalos dalává pedig Cseh Attila szerzeményét választották, amelyre az egyetem közreműködésével még egy videoklipet is forgattak.

 

A szekció 17 tagozatában összesen 148 dolgozat került bemutatásra, amelynek eredményei már elérhetőek. A tudományos megmérettetés mellett, élőben közvetített emlékülést tartottak ifj. Prof Dr. László Ferenc emlékére, halálának 10. évfordulója alkalmából. Ezzel egyidőben online beszélgetés folyt Szendy Lilla 12-szeres magyar bajnok kajakossal, exatlonistával. A versenyhelyzetet és az ezzel járó stresszt ügyességi játékokkal próbálták legyőzni a résztvevő hallgatók. Két órás online sportolási lehetőséget is biztosítottak a szervezők aerobik és gimnasztika formájában. Az eseményt az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, Prof. Dr. Szendrő Péter zárta le.

 

2023-ban a Pécsi Tudományegyetem találkozhatnak a szekció legkiemelkedőbb hallgatói, remélhetőleg már személyes megjelenéssel.


Link: unilife.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek