Bezár

SZTEhírek

ob_dobogo

SZTE-s éremeső az Uszonyos- és Búvárúszó Országos Bajnokságon

SZTE-s éremeső az Uszonyos- és Búvárúszó Országos Bajnokságon

2022. november 29.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának két hallgatója összesen kilenc éremmel tért haza a Dunaújvárosban megrendezett országos bajnokságról. Varga Jázmin Kata és Bodor Anna, a Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub szakosztályának versenyzői rendkívül népes mezőnyben értek el kimagasló sikereket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hazai uszonyos- és búvárúszó sportág egyik legfontosabb versenye minden évben az országos bajnokság. Ezen a viadalon az összes magyar egyesület részt vesz, az itt elért eredmények a válogatott összetételét is meghatározhatják.

obrajt

Idén Dunaújváros adott otthont a seregszemlének, amelyen 14 csapat 260 versenyzője állt rajtkőre, köztük a Szegedi Tudományegyetem két hallgatója is. Varga Jázmin Kata elsőéves, Bodor Anna harmadéves az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, mindketten úszóedzőnek tanulnak és mindketten a Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub versenyzői, edzőjük Kanyó Dénes világbajnok búvárúszó, aki maga is a Szegedi Tudományegyetemen szerezte diplomáját.

– A felsőfokú tanulmányok új lendületet adhatnak a sportpályafutásnak is. Az utánpótlásban elért eredmények és az egyetemi szinten elért sikerek vezethetnek el a felnőtt élsportig. A válogatottba azok kerülhetnek be, akik az adott versenyszezonját megelőző év világbajnokságának 6. legjobb idejét elérik, erre minden hivatalos versenyen lehetőség van, de nagyon sokat kell dolgozni, versenyezni, hogy ilyen időket produkáljon valaki. A Szegedi Tudományegyetemmel régóta kiváló a kapcsolata a klubnak, hiszen edzők, versenyzők is voltak, vannak az egyesületben, akik az SZTE-n tanultak, vagy tanítottak, mint például Gyémánt Imre vagy jelenlegi kolléganőm, Balassa Judit, illetve edzőtársam, Révész Judit, korábbról Savanya Norbert, Petróczky Zsombor, vagy tanítványaim Grúber Kornél, Kosara Géza, Károlyi Csilla, Debreczeni Hajnalka – mondta Kanyó Dénes, a Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub vezetőedzője.

vjk

A két SZTE-hallgató összesen 9 alkalommal állhatott dobogóra az országos bajnokságon.

Varga Jázmin Kata eredményei:

200m felszíni úszás 2. hely

400m felszíni úszás 3. hely

800m felszíni úszás 2. hely

4x100m felszíni váltó 1. hely

4x200m felszíni váltó 2. hely

 ba

Bodor Anna eredményei:

50m búvárúszás 3. hely

800m felszíni úszás 3. hely

1500m felszíni úszás 1. hely

4x100m felszíni váltó 1. hely

 

A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak sikereit tovább növeli, hogy eredményeiket felnőtt korosztályban érték el, emellett az egyetemi tanulmányaikat sem hanyagolták el. Bodor Anna a Tudományos Diákköri Konferencián is sikeresen szerepelt és továbbjutott az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.

tklogo

Lévai Ferenc

Nyitókép: A dunaújvárosi országos bajnokságon többször is dobogóra állhattak az SZTE hallgatói, Fotó: Muréna Szeged Úszó és Búvárklub

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek