Bezár

Bemutatkozás

Videogaléria

A Szegedi Tudományegyetem, és a karok bemutatkozó filmjei.
A szegedi egyetemi életet meghatározó események bemutatására készült filmeket nézhet meg itt a kedves látogató. Filmjeink célja, hogy hű képet alkossunk az egyetemi polgárok életének meghatározó eseményeiről. A filmek a Szegedi Tudományegyetem megbízásából a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Médiatudományi Tanszékének közreműködésével készültek.
A Szegedi Tudományegyetem életéről, az itt folyó oktató és kutatómunkáról az egyetem rektorát különböző neves események, fordulónapok alkalmával kérdeztük meg. A riportfilmek a Szegedi Tudományegyetem megbízásából a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Médiatudományi Tanszékének közreműködésével készültek.
A portréfilmek olyan kutatókról-oktatókról szólnak, akiknek élete, munkássága évtizedek óta összefonódik a Szegedi Tudományegyetemmel. Sikereik, tudományos eredményeik a szegedi felsőoktatás hírnevét öregbítették, öregbítik. De nemcsak erről szólnak a filmek, hiszen a professzorok életútján keresztül egy kort is megismerhetünk, egy miliőt, amelyben felnőttek illetve tudományos munkásságukat kifejtették. Vannak köztük olyanok, akik még ma is aktívan kutatnak és vannak olyanok, akik ugyan visszavonultak, de kapcsolatuk továbbra is szoros maradt az egyetemmel.  A portréfilmek a Szegedi Tudományegyetem megbízásából a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Médiatudományi Tanszékének közreműködésével készültek.
Tudományos, ismeretterjesztő előadássorozat, amely a Szegedi Tudományegyetem tudósainak munkásságát, konkrét kutatói eredményeket, tapasztalatokat mutat be.
Ezen felület alatt számos videót tekinthetnek meg az érdeklődők a Szegedi Tudományegyetem előadásairól, illetve az itt folyó munkáról.
Tudományos, ismeretterjesztő természettudományi témájú előadások közérthetően.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek