SZTE Info

Mi mindenre jó a gyógyító erejű lézer?

Az ELI-ALPS, az szegedi lézeres kutatóközpont épületében hamarosan kezdődhet a kutatómunka.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Magyarország talán legjelentősebb tudományos beruházása, az EU-s támogatással épülő lézerközpont, Szegeden készül és jószerével befejezés előtt áll. A nagyközönség keveset tud a gyógyító erejű lézerekről, pedig ezek alkalmazása ma már gyakori. A szegedi lézerközpontban készülő berendezések munkájáról, a kutatások irányáról Bari Ferenc professzor, az SZTE Áltzalános Orvostudományi Kari dékánja beszélt Tráser Lászlónak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. március 26.

IMG_2398

Coursera for Campus együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Coursera, hogy ezzel is támogassák a koronavírus-fertőzés kapcsán bevezetett online tanulást. Az együttműködés értelmében az SZTE hallgatói ingyen férnek hozzá a világ legjobb egyetemeinek és vállalatainak mintegy 4000 kurzusához.

SZTEmagazin

2020. március 24.

fuveszkert

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *