Bezár

SZTEhírek

Kiemelt hírek

Nyito_dr._Roska_Botond

2022. december 02.

A vakság gyógyítható a vírusok, az algák és a retina ötletes kombinálásával. Ezt már bizonyította. Most a szín- és az éleslátást visszaállító eljáráson dolgozik. Roska Botond neurobiológust, a világhírű látáskutatót, a szegedi egyetemről indult Nemzeti Tudósképző Akadémia vendégét a tehetséggondozásról és a kutatómunka hajtóerejéről is kérdeztük.

Sansz_nyito

2022. december 01.

1992-ben döntött úgy az ENSZ, hogy december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánítja. Ez adta az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja által, a Szent-Györgyi Albert Agórában szervezett konferencia apropóját, amelyen a szélesebb közvéleményt tájékoztatták az SZTE közösségi szerepvállalásának területeiről a fogyatékossággal élő hallgatók, oktatók tekintetében.

pexels-leah-kelley-325521_1

2022. november 30.

Megalakult a Természet-Alapú Megoldások magyarországi hálózata (TeAM HUb), melynek egyik elsődleges célja, hogy támogassa a szakmai kapcsolatépítést mindazon egyének és szervezetek között, amelyek elkötelezettek a Természet-Alapú Megoldások széleskörű elterjesztésében. A szervezet alakuló rendezvényén a Szegedi Tudományegyetem kutatója, Dr. Gulyás Ágnes is népszerű előadást tartott.

20221125_UNP_SZTE_TESTKULTÚRA

2022. november 30.

A Szegedi Tudományegyetem részéről Prof. Dr. Gellén Klára, oktatási rektorhelyettes írta alá a Magyar Úszó Szövetséggel azt az együttműködést, amely garancia arra, hogy a jövőben kizárólag a felsőoktatási intézmények által képzett, felkészült oktatók foglalkozhassanak az Úszó Nemzet Programba bekapcsolódó gyerekekkel. A program célja, hogy a Kormány által támogatott projekt a lehető legmagasabb színvonalú, közoktatásba beillesztett ingyenes úszásoktatást biztosítsa a résztvevőknek.

SZTE-BTK_Petofi_Sanodr_sugaruti_epulet_cover

2022. november 30.

Ahogyan arról beszámoltunk, elkezdődött a „Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás” című projekt megvalósítása a Szegedi Tudományegyetemen. Az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosító számú pályázat keretében megújul a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Petőfi Sándor sugárúti épülete is. A kivitelezés megvalósításra 865 millió forint áll rendelkezésre.

Centenariumi_zarounnepseg

2022. november 29.

A Szegedi Tudományegyetem Centenáriumi Záróünnepségén mutatkoztak be a Szent-Györgyi Albert Drámapályázat legjobbjai. A 30 pályázó közül Nizalowski Attila, Karánsebessy Balázs és B. Pap Endre műve bizonyult a három legjobbnak. Az alkotók pénzjutalomban, rektori oklevélben és emlékplakettben részesültek. Erős Kingával, a zsűri elnökével, és a három díjazottal beszélgettünk.

Szte Nyílt Nap

2022. november 24.

Több ezer érdeklődő vett részt a Szegedi Tudományegyetem Nyílt Napján. Minden kérdésükre választ kaphattak a felvételizők 2022. november 24-én, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az SZTE 12 kara több mint 550 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton.

Terhesgondozas_Szeged_

2022. november 24.

2022. november 29-e és december 18-a között a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Terhesdiagnosztika és Várandósgondozó Szegeden, az Állomás utca 3. szám alatt várja a kismamákat, pácienseket. Az ellátás, amely eddig a Gogol utcában volt igénybe vehető, november 24-én megszűnik. November 25-e és 28-a között a sürgős esetek ellátását az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika IV. Ambulanciája biztosítja. (Szeged, Semmelweis utca 1.)

ujra_mikulas

2022. november 23.

Idén ismét ellátogat az SZTE Alma Mater Mikulás a József Attila Tanulmányi és Információs Központba december 5-én. Immáron 15. alkalommal várja sok szeretettel a volt hallgatókat, volt és jelenlegi dolgozókat csemetéikkel.

SZGY_nyito2

2022. november 23.

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi időszakát lezáró novemberi program-sorozathoz kapcsolódva, az SZTE XXVIII. Szent-Györgyi Napok központi ünnepségén az elmúlt évek teljesítményét 4 dékán és a klinika központ elnöke tette mérlegre.

Gyógyító_Angyal_adomany-atado

2022. november 23.

A Gyógyító Angyal Alapítvány két és fél millió forint értékben vásárolt laparoszkópos eszközöket a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-Egészségügyi Központ Gyermeksebészeti osztályának. Az adományt Dr. Papp Andrea, az Alapítvány programfelelőse és Dr. Ónodi János, az Alapítvány Kuratóriumának elnöke adták át Dr. Kovács Tamásnak, a Gyermeksebészeti osztály vezetőjének.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek