Bezár

SZTEhírek

JUGYU_tancos_1

Országos Jugyus társastánc sikerek

Országos Jugyus társastánc sikerek

2024. május 29.
2 perc

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a társastánc szakos növendékek országos tanulmányi versenyét, melynek Sátoraljaújhely adott otthont 2024. 02. 24-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola táncosai csoportos kategóriában indultak kötelező és szabadon választott táncokból. A JuGyusok csapata 4 koreográfiával nevezett és táncolta be magát a legjobb helyezettek közé.

Az I. korcsoport lányformációja, a Tűzmanó csoport 2. helyezést ért el. A II. korcsoport páros formációja, a Csillag csapat 1., a Szikrák-Hullám csapat 2. helyezettként végzett. A II. korcsoport lányformáció megnyerte kategóriáját. Felkészítő tanár, csoportvezető, koreográfus: Nógrádiné Nóvé Zsuzsanna.


JUGYU_tancos_2

JUGYU_tancos_3

JUGYU_tancos_4

Az iskola táncosai nemcsak a messzi helyeken mérették össze tudásukat, hanem a napfény városában, Szegeden is nagyközönség elé álltak a Szent-Györgyi Albert Agórában 2024 márciusában, ahol XXV. alkalommal rendezték meg a Moderntánc csoportok találkozóját. A megyei verseny március 8-án volt, ahol nyolc kategóriában lehetett nevezni, a diákok társastánc és karaktertáncban indultak. A zsűri tagjai különböző táncos műfajokból ismert és elismert szakemberek voltak. A Jugyu minden társastáncos csapata indult a versenyen és kiváló eredményeket értek el.

Felkészítő tanár, csoportvezető, koreográfus: Nógrádiné Nóvé Zsuzsanna

Picúrok - 2 Arany minősítés

Parázs - 2 Arany minősítés

Tűzmanó - Arany és Ezüst minősítés

Szikrák-Hullám - Arany minősítés

Smaragd - Arany minősítés

Csillag - 2 Arany minősítés

 

A márciusi táncsorozatok itt még nem értek véget, áprilisban ismét táncra perdültek a JuGyusok, ugyanis a Szent-Györgyi Albert Agóra az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola AMI és NOÓ támogatásával Napfény Koreográfus Versenyt és Társastánc Fesztivált rendezett az Alapfokú Művészeti Iskolák társastánc tagozatos növendékei számára.

A fesztivál elsődleges célja az Alapfokú Művészeti Iskolákban modern társastáncot tanuló növendékek szakmai tudásának, felkészültségének felmérése, a bemutatott koreográfiák technikai és művészi kivitelezésének értékelése. A fesztivál másik fontos célkitűzése a táncosok, pedagógusok, iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, megteremtése versenyen kívüli programok szervezésével. A fesztiválon az iskola társastáncos növendékei versenyeztek. A Koreográfus versenyen 5 Nívó I és egy Nívó II., a Minősítő fesztiválon 5 Arany minősítéssel zártak a táncosok.

 

Az iskolák versenyében ismét Arany minősítéssel tértek haza a táncparkett kisművészei és a Szóló táncos különdíjat is a Jugyu növendéke vehette át.

Felkészítő tanár, csoportvezető, koreográfus: Nógrádiné Nóvé Zsuzsanna

 

Picúrok - Nívó I. és Arany minősítés

Parázs - Nívó I. és Arany minősítés

Tűzmanó - Nívó II. és Arany minősítés

Szikrák-Hullám - Nívó I. és Arany minősítés

Smaragd - Nívó I.

Csillag - Nívó I. és Arany minősítés

Nógrádiné Nóvé Zsuzsanna

Borítókép: Rátkainé Kádár Andrea


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek