Bezár

SZTEhírek

240108-vidux-szegedi-rse-ferfi-2

SZTE hallgatók is pályára lépnek a vasárnapi dupla röplabda derbin

SZTE hallgatók is pályára lépnek a vasárnapi dupla röplabda derbin

2024. január 12.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói, és volt hallgatói közül többen is tagjai a szegedi röplabdacsapatoknak, amelyek az élvonalbeli hazai bajnokságban fontos mérkőzéseket játszanak hazai pályán, a hétvégén. A Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapatát és a női együttest is segíthetik a szurkolók vasárnap, a Városi Sportcsarnokban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Vidux-Szegedi RSE férfi csapata, Berkes Zoltán együttese a hazai szurkolók előtt is szerepelni fog, a hétközi, idegenbeli Magyar Kupa összecsapás után. Vasárnap érkezik a Fino Kaposvár az újszegedi Sportcsarnokba a következő extraligás fordulóra. A Kaposvár a legutóbbi mérkőzésen 3:0-ra győzött, de a Szeged most hazai pályán bizonyíthat.

– A téli ünnepek miatt egy kis pihenőt tartottunk és utána nem sok időnk maradt, hogy felkészüljünk. Azt kell mondjam, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de ettől függetlenül igyekszünk magunkat maximálisan odatenni, a legjobbunkat nyújtani. Egy jó játékkal szeretnénk előrukkolni, amit lehet, megteszünk, az összes többi dolog az ellenfélen fog múlni. Szeretnénk vasárnap, az éppen aktuális bajnok ellen egy nagyon jó mérkőzést játszani az újszegedi sportcsarnokban, a saját közönségünk előtt szeretnénk megmutatni, hogy mire vagyunk képesek – mondta Berkes Zoltán, a Vidux-Szegedi RSE férfi csapatának vezetőedzője.

240108-vidux-szegedi-rse-ferfi-1

A Vidux-Szegedi RSE női csapata a héten szintén hazai pályán játszik. Milodanovics Andrea együttese vasárnap fogadja a BVSC-Zugló csapatát. A Zugló ellen játszott legutóbbi NBI-es fordulóban az ellenfél 3:0-ra nyert, így most az SZRSE női csapata hazai pályán küzdhet a győzelemért.

– BVSC ellen játszunk itthon, egy nagyon erős, tapasztalt csapat ellen, akik ebben a szezonban nagyon jól szerepelnek. Már volt egy meccsünk az év elején, ami nagyon határozott 3-0 volt nekik, nehéz indítása volt ez a szezonnak. Nyilván mi készülünk rájuk, próbálunk jobb játékot produkálni, mint az első meccsen, szerintem a csapatunk készen áll egy erősebb meccshez. Ez nem jelenti azt, hogy száz százalékosan nyerni fogunk, de megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat, megizzasztani őket és látni, hogy mi hol is tartunk ebben a pillanatban. Nekünk egyértelműen a cél még mindig az, hogy maradjunk bent az NBI-ben és ehhez próbálunk minden egyes meccsen pontot szerezni – tette hozzá Milodanovics Andrea, a Vidux-Szegedi RSE női csapatának vezetőedzője.

240108-vidux-szegedi-rse-noi-2

Program:

Január 14. (vasárnap), 16:00, Női röplabda NB I, alapszakasz, 11. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, Vidux-Szegedi RSE – BVSC-Zugló

Január 14. (vasárnap), 19:00, Férfi röplabda Extraliga, alapszakasz, 13. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, Vidux-Szegedi RSE – Fino Kaposvár

Legutóbb az alapszakasz felénél írtunk a férfi és a női csapatról is, akkor az SZTE volt hallgatója Kovács-Fiskus Fanni is nyilatkozott, akivel tavaly nyáron interjút is készítettünk.

Mátó Gábor

Fotó: Kocsis Alíz

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek