Bezár

SZTEhírek

Uj_ev_uj_lendulet_

Megújult a Coursera for SZTE honlapja

Megújult a Coursera for SZTE honlapja

2024. február 09.
3 perc

Modern, letisztult stílussal és hetente frissülő tartalmakkal várja látogatóit a Coursera for SZTE megújult weboldala.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Minden egy helyen az online tanulás szerelmeseinek

Még könnyebb a belépés a Coursera for SZTE program főkapuján a megújult weboldalnak köszönhetően. Az új köntösbe bujtatott honlap átláthatóbb, felhasználóbarát felülettel tért vissza a Coursera for SZTE program iránt érdeklődők számára, ahol minden fontos információt megtalálnak a látogatók a felvételi eljárás során Coursera kurzus elvégzésével megszerezhető intézményi többletpontokon át a hallgatók kreditszerzési lehetőségéig, mindezt magyar és angol nyelven egyaránt.

A honlap megújítása az SZTE Oktatási Igazgatóságának, valamint Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóságának közös projektjeként valósult meg. A fejlesztés célja az volt, hogy a weboldal egy koherens, könnyen átlátható felületként hidat biztosítson a felhasználók és a program között. A modern megjelenésnek köszönhetően friss, fiatalos imázst kapott az oldal, ahol a látogatók minden fontos információt első kézből tudhatnak meg.

Mindig képben

Hetente frissülő blogposztokkal várja az érdeklődőket az oldal, ahol esemény-és kurzusajánlók, érdekes interjúk és a tapasztalataikat megosztó hallgatók beszámolói is olvashatók. Ha valaki inspirációt keres új kurzusok elvégzéséhez, vagy szeretne többet megtudni arról, hogy hallgatóként és oktatóként miért jó lehetőség a Coursera for SZTE program, a blog hasznos információforrás lesz számára.

A tartalmak között a blogbejegyzéseken és a híreken túl általános információk, illetve egy részletes GYIK is megtalálható. Az oktatókra is gondolva, megszületett egy mini tudásbázis, ahol a Coursera for SZTE felületén történő kurzusok létrehozásával kapcsolatos folyamatokról és felületekről tájékozódhatnak az egyetem oktatói.

Mindig jókor

A Coursera a világ legnagyobb online oktatási platformja, ahol a legjobb egyetemek - köztük például a Yale, a Michigani Egyetem, és a világ vezető nagyvállalatai, mint a Google és az IBM - 19 nyelven kínálnak több mint 8 ezer kurzust. A Coursera és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködés eredményeképpen a szegedi hallgatók ingyen juthatnak hozzá ezekhez a tananyagokhoz és a kurzus elvégzését igazoló oklevélhez.

A Coursera kurzusai kisebb egységekből, “hetekből” állnak, amikben videós és szöveges tananyagot egyaránt találni. A gyakorló feladatokon túl társértékelő feladatok (a kurzus hallgatói egymás munkáját értékelik megadott szempontok alapján) és fórumok is tartoznak a tananyaghoz. A tananyagokkal minden hallgató a saját tanulási ritmusában haladhat előre, olyan intenzitással, ahogy szabadideje engedi.

A Coursera for SZTE már magyar nyelvű felhasználói felülettel is elérhető, illetve több mint 2500 kurzust az anyanyelvükön is elvégezhetnek a szegedi hallgatók. Az extra kreditek megszerzéséhez már csak Neptun kód szükséges a hallgatók számára, amivel bejelentkezhetnek a felületre.

A Coursera for SZTE programról ezen a linken tájékozódhat: https://u-szeged.hu/coursera/mi-coursera-for-szte/mi-coursera-for-szte

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek