Coursera_csempe2

Mi a Coursera for SZTE?

Mi a Coursera for SZTE?

2023. október 31.
2 perc

A Coursera a világ legnagyobb online oktatási platformja, ahol a legjobb egyetemek - köztük például a Yale, a Michigani Egyetem, és olyan vállalatok, mint a Google és az IBM - 19 nyelven kínálnak közel 4 ezer kurzust. A Coursera és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködés eredményeképpen a szegedi hallgatók ingyen juthatnak hozzá ezekhez a tananyagokhoz és a kurzus elvégzését igazoló oklevélhez.

A Coursera 2019-ben fejlesztette ki a Coursera for Campus (https://www.coursera.org/campus/) programot kifejezetten azért, hogy a felsőoktatási intézmények oktatói és hallgatói számára rendelkezésre állhassanak a 11 tudományterületet felölelő tananyagok.

A Coursera kurzusai kisebb egységekből, “hetekből” állnak, amikben videós és szöveges tananyagot egyaránt találni. A gyakorló feladatokon túl társértékelő feladatok (a kurzus hallgatói egymás munkáját értékelik megadott szempontok alapján) és fórumok is tartoznak a tananyaghoz.

A Coursera for SZTE útlevél a tudáshoz, ami most elérhető az egyetem oktatóinak és hallgatóinak.

A tudás határtalan, ahogyan a felhasználási lehetőségei is.

A Coursera tananyagok önállóan elvégezhetőek, hiszen a rövid videóleckék, olvasmányok és gyakorlótesztek úgy vannak összeállítva, hogy a kurzust záró online vizsga előtt bármennyiszer hozzá lehessen férni a tartalmukhoz.

A Coursera a kurzusok elvégzéséről igazolást állít ki, és jelzi a teljesítést az egyetem felé.

A Coursera tartalmakat az oktatók részben vagy teljesen be tudják építeni a meglévő szegedi kurzusokba akár egy-egy videó vagy gyakorlóteszt erejéig.

Íme egy rövid videó a Coursera for Campus programról:


 

A Coursera for SZTE program elérhető ezen a linken:


coursera_for_szte