Bezár

SZTEhírek

Pyschart

Művészeti maraton a TIK-ben

Művészeti maraton a TIK-ben

2023. szeptember 27.
1 perc

Az országos Psychart24 művészeti maraton részeként szervezik meg szeptember 29-én, 12 órától a szegedi 24 órán át tartó festészeti maratont az SZTE Pszichiátriai Klinika dolgozói, a pszichiátriai betegek stigmatizációjának enyhítése és a szabad alkotás felfedezésének megismerése céljából.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Moravcsik Alapítvány 2010 óta minden év szeptemberében nagy érdeklődéstől kísérve rendezi meg a PsychArt24 művészeti maratont. A szeptember végi eseményen a pszichoszociális fogyatékosággal élők és az egészséges résztvevők egy közös térben alkotnak, idén már hat helyszínen: Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsen, Sopronban és Kecskeméten. A PsychArt 24 célja a közös festés öröme, az értékteremtés képességének megélése, az egymás iránti elfogadás, az előítéletek és a stigmatizáció csökkentése. A több száz art brut és outsider alkotó minden évben számos izgalmas műalkotást hoz létre. Az alkotásokból szakértő zsűri által válogatott vándorkiállítás nyílik 2023. végén.

A program péntek déltől szombat délig tart, ezen időintervallumon belül bárki bármennyi időt eltölthet a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A szabad alkotáshoz a szervezők minden eszközt biztosítanak.

Az eseményt Kálmán János, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Pszichiátriai Klinika tanszékvezető professzora nyitja meg.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek