Bezár

SZTEhírek

KUTATOK_EJSZAKAJA_BORITOKEP

Kutatók éjszakája az SZTE Mezőgazdasági Karán: a vadhústól a trófeabírálaton át a kenyérsütésig

Kutatók éjszakája az SZTE Mezőgazdasági Karán: a vadhústól a trófeabírálaton át a kenyérsütésig

2023. szeptember 21.
2 perc

A vadhús előkészítéséről, a drónok agráriumban betöltött szerepéről, a haszonállatokról és a kóser kertészetről is sok érdekességet megtudhatnak a látogatók szeptember 29-én Hómezővásárhelyen, az SZTE Mezőgazdasági Kar által a Kutatók éjszakájára szervezett programokon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. A vadhús szerepe a vadgazdálkodásban című előadáson a vadfeldolgozás bemutatása, a vadhús előkészítése, valamint a vadhús tartósítása kerül majd előtérbe. A Banán smoothie - DNS kivonása növényi sejtekből című programon egyszerű eljárással vonhatnak ki a banánból DNS-t a látogatók. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a drónok világába az agráriumban, vagy akár az állatpreparáláson is új ismereteket szerezhetnek.

Idén sem marad el a Trófeabírálat, a Tejút – a tehéntől az asztalig című népszerű program, az Alkalmazott kórbonctan, a Gyógynövény-felismerés, vagy a Gyógytea kóstolás. Ki tud többet az állatokról? címmel játékos formában ismerhetik meg a legkisebbek a haszon- és egyéb állatok legfontosabb tulajdonságait, de akár kenyeret is süthetnek a látogatók a családnak a Mindennapi kenyerünk című állomáson.

A többi között az érdeklődők nyomon követhetik, hogy Honnan jön, hová tart a pollen, és a különleges növényekről és rovarokról is számos érdekességgel gazdagodhatnak a Növény- és rovarismereti teszt elnevezésű állomáson. A Modern agrárium, A kóser kertészet: a fűszerpaprika-termesztés, illetve néhány különleges zöldség, gyümölcs és gomba bemutatása is fontos szerepet fog kapni az SZTE Mezőgazdasági Kar 2023-as Kutatók Éjszakájának programjában szeptember 29-én, pénteken.

Újdonságként jelentkeznek az Akvapónia a gyakorlatban című állomással is, ahol az érdeklődők előadáson ismerhetik meg az akvapónia működési elvét, a halak és növények telepítésének szabályait, majd megtekinthetik az intézményben működő akvapóniás rendszert.

A programok helyszíneit (előadóterem) és pontos időbeosztását ITT találhatják meg.

Helyszín: SZTE Mezőgazdasági Kar, Hódmezővásárhely, Andrássy út 15.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek