Bezár

SZTEhírek

Centenárium SZTE

Már a legismertebb videómegosztón is elérhető a Szent-Györgyi Albert himnusz

Már a legismertebb videómegosztón is elérhető a Szent-Györgyi Albert himnusz

2023. május 17.
1 perc
Az Universitas Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Egyetemi Énekkar a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra dísztermében rögzítette 2023. március 22-én a Benedekfi-Janik művet. A zenészek és az énekesek előtt és fölött sűrű mikrofonerdő rögzített minden hangot, amelyet a Szegedi Tudományegyetem munkatársa kapott lencsevégre. A Szent-Györgyi Albert himnusz felvételéről készült werkfilm immár a legismertebb videómegosztón is megtekinthető.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem a 2021/2022-es tanévben ünnepelte alapítása 440., Szegedre kerülése 100. jubileumát, és megemlékezett Szent-Györgyi Albert Nobel-díja átadásának 85. évfordulójáról is. A himnusz megalkotása mellett, az évfordulók jegyében az intézmény történetéhez, rangjához, szellemiségéhez méltó irodalmi mű megalkotására hirdetett drámapályázatot. A három díjazott műből szerkesztett drámakötetet született, amelyet 2023. 05. 08-án, a szegedi Reök-ben, az Egyetemi Tavasz programsorozataként mutatták be.


Az eseményen részt vett: B. Pap Endre, Karánsebessy Balázs, Nizalowski Attila (a díjazott drámák szerzői); Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke; Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, illetve Dr. Jászay Tamás, a kötet szerkesztője. A Szegedi Tudományegyetemet Prof. Dr. Zakar Péter, nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes képviselte.

A kötet, amely Aki az életet szolgálta címet viseli ide kattintva online is elolvasható.

SZTEinfo

Borítókép: Felcsendült a Szent-Györgyi Albert himnusz az SZTE Centenáriumi ünnepségén.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Werkfilm: Rácz-Szabó Viktor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek