Bezár

SZTE Magazin

kek

SZTE győzelem a XIII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

SZTE győzelem a XIII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

2022. március 21.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem csapata állhatott fel a dobogó legfelső fokára a XIII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának röplabda tornáján, a férfiak mezőnyében, a női csapat pedig bronzérmes lett. A BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös szervezésű eseményén, több sportágban is összemérhették tudásukat a budapesti és vidéki egyetemek mellett az Erdélyből, Vajdaságból, Kárpátaljáról és Felvidékről érkező hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája igazi multisport esemény, amely az asztalitenisz, kosárlabda, röplabda, labdarúgás, futsal mellett idén kiegészült teqball, darts, e-sport és sakk tornával. A Szegedi Tudományegyetem röplabdacsapatai mindkét nemben dobogóra állhattak. A hölgyeknél bronzérmet, a férfiaknál aranyérmet nyert az SZTE.

mvp

A csoportkör küzdelmeit a Corvinus egyetem csapatával kezdtek a lányok és szoros mérkőzésen kaptak ki 2:1 arányban, pedig az első szettet még megnyerték. Sikerült javítani az NKE ellen, egy magabiztos sikerrel: 2:0-ra nyertek a szegedi hallgatók. Az ELTE és a BEAC elleni vereség után, a csoport utolsó és egyben legfontosabb összecsapásán ismét győzött az SZTE. Csoport másodikként a rájátszásban a harmadik helyért léphettek pályára Tomborék. A sors úgy hozta, hogy éppen annak a városnak az együttese ellen játszotta a bronzmeccset a csapat, ahol az SZTE jogelődjét alapították: Kolozsvár ellen kellett bizonyítani az éremért. Újfent 2:0 arányban győzedelmeskedtek a lányok, így megérdemelten állhattak a dobogó harmadik fokára.

A bronzérmes női csapat tagjai: Tombor Bori, Bede Gréta, Kucsera Eszter Márta, Cseh Zsuzsanna, Dr. Bancsó Szabina, Fehér Anna Veronika, Mester Zsófia.

 

A csoportkört, a lányokhoz hasonlóan, az SZTE férfi csapata is a Corvinus röplabdásai ellen nyitotta és kiélezett találkozón győzött 2:1-re. A Pázmány Péter és az aradi Bolyai Babes csapatai sem tudtak szettet nyerni az SZTE ellen, így a csoportelsőségért a Dág ellen már önbizalommal telve lépett pályára a csapat. Hasonlóan a nyitómeccshez, itt is szett hátrányból sikerült fordítani és bebiztosítani a csoportgyőzelmet. Másnap az elődöntőben egy nagyon jól szervezett Óbudai Egyetem ellen döntő szettben vívták ki a fináléban való szereplés jogát Honti Szilárdék.  A házigazdák elleni végső összecsapást - és ezzel az egész tornát - 0:1-ről fordítva nyerte meg az SZTE.

A kupagyőztes férfi csapat tagjai: Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs, Borsi Levente, Pálfy Gellért (a torna legértékesebb játékosa, MVP), Radics Attila, Nagy Béla, Lengyel Igor, Honti Szilárd (csapatkapitány).

rsz

Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke a díjátadón kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben válságok sora nehezítette a mindennapjainkat. A 2020-ban felbukkanó koronavírus járvány után most háború dúl a szomszédunkban, azonban a KEK-en résztvevő fiatalok mégis évről-évre megmutatják, hogy a sport ezekben az időkben is különleges összetartó és közösségformáló erővel bír. A hagyománnyá vált jótékonysági gyűjtést idén is megtartották a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáinak szervezői. A kupán résztvevők nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket támogatnak idén is, így a Tiszaújlaki 2. számú Széchenyi István Középiskola diákjai számára gyűjtöttek sportfelszereléseket és adományokat!

A soron következő, XIV. KEK, 2023. március első hétvégéjén újból közös sportolásra hívja, határok nélkül valamennyi magyar egyetem hallgatóit.

Részletes eredmények itt.

SZTEinfo/Lévai Ferenc
Fotó:BEAC

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek