Bezár

SZTE Magazin

sztevl
Döntőben az SZTE vízilabda csapatai

Döntőben az SZTE vízilabda csapatai

2022. március 30.
2 perc

Gödöllőn rendezték meg az EATON Magyar Egyetemi és Főiskolai Vízilabda Bajnokság selejtezőjét, amelyen a Szegedi Tudományegyetem férfi csapata mellett, másik 14 egyetemi együttes szállt harcba a továbbjutásért.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kétnapos verseny szervezője a Magyar Vízilabda Szövetség és elkötelezett partnere, a Magyar Egyetemi-Főiskola Sportszövetség (MEFS) volt. A kiemelt támogató, az esemény névadó szponzora ezúttal is az EATON ENTERPRISES Hungary.

A 2022. évi bajnokságot ünnepélyes keretek között nyitotta meg a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Vári Attila, aki kiemelte: „ Az egyetemi vízilabda komoly szintre lépett az utóbbi időben, nemcsak a sportolók létszámában, hanem a minőségében is. A szövetség egyik legfontosabb versenyrendszere ez a bajnokság. Szerteágazó és tartalommal teli kapcsolata van a sportági szövetségnek a hazai egyetemekkel és a sportot koordináló MEFS-sel.”

 

Prof. dr. Mocsai Lajos, a MEFS elnökeként elmondta: „A vízilabda a férfi és a női vonalon is folyamatosan növeli létszámát az egyetemi sportrendszerben, és a többi csapatsportághoz hasonlóan, igazi egyetemi sporttá válik. A vízilabda intellektuális csapatsportág, az egyetemisták körében pedig egy kiváló közösséget teremt. Vári Attilával szoros a munkakapcsolatban dolgoznak. Idén is lesznek közös feladatok, Universiade, Világ és Európa-játékok. Ezek a kiemelt egyetemi sportesemények a szövetség komoly hozzájárulása nélkül nem lehetnének támogathatók.”

 

A selejtezőn résztvevő csapatokat két négyes és egy ötös csoportba osztották. A csoportokon belül a versenyt körmérkőzéses rendszerben bonyolították le, így alakult ki a végső sorrend. A csoportgyőztesek egyenes ágon a májusi döntő legjobb nyolc csapata közé kerültek, míg a helyezettekre további egy mérkőzés vár Miskolcon, a legjobb nyolcba kerülésért.

Az SZTE csoportjában kapott helyet a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem.


Az SZTE férfi vízilabda csapata a selejtezőtorna során két győzelmet aratott és két vereséget szenvedett el, így kedvező pozícióból várhatja a miskolci döntő sorsolását. Csapattagok: Szőke Xavér, Benkő Martin, Szpomy Armand Brendon, Sléder Balázs, Nagy Péter, Oláh Kende, Katona Péter, Palotás Sámuel, Szabó Zsombor, Barna Dániel, Mekkel Máté, Tátrai Soma Norbert, Kovács Dávid.


vlcsapweb

 

A MEFOB idei döntőjét Miskolcon rendezik meg, 2022. május 19-22. között, amelyen az SZTE női vízilabda csapata alanyi jogon vehet részt.

 

SZTEinfo

 

Fotó:Fekete György

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek