Bezár

SZTE Magazin

mefobnyit

Ezüstérmes az SZTE női kézilabda csapata

Ezüstérmes az SZTE női kézilabda csapata

2022. június 17.
3 perc

A Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság hatos döntőjében szerepelt a Szegedi Tudományegyetem női kézilabda csapata. Hocza Ágnes tanítványai egészen a fináléig megállíthatatlanok voltak, a torna gólkirálynője is egy SZTE-s játékos lett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A női kézilabda a hazai egyetemi sportban is rendkívül népszerű. A sorozatban egy selejtező során lehet bejutni a záró fordulóba. A hat legjobb hazai egyetemi csapat találkozott a MEFOB döntőjében, Győrben. Egymást követő nyolcadik alkalommal rendezte meg a Széchenyi István Egyetem a Kézilabda MEFOB döntőjét. A Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség felkérésére két helyszínen, az Egyetemi Edzőcsarnokban, illetve a Városi Egyetemi Csarnokban várták a győri szervezők izgalmas csatákra a vendég egyetemek hallgatóit június 7-8-án.

- A döntőbe jutásért ebben az évben is a Debreceni Egyetem csapatával kellett játszanunk. Idén egy mérkőzésre került sor, mivel az idegenben kivívott 4 gólos győzelem után már nem került sor visszavágóra. Győrben megrendezésre kerülő 6 csapatos döntőben a csoportmérkőzéseket a Károli Gáspár Református Egyetem csapatával kezdte 8 fős csapatunk. Szinte végig vezetve 2 góllal sikerült megszereznünk a győzelmet. Nem sokat pihenhettünk következő mérkőzésünk előtt, ami meg is látszott játékunkon. A Budapesti Műszaki Egyetem csapatával újra emlékezetes mérkőzést játszottunk, mivel 4-5 gólos hátrányunkat csak az utolsó percekben sikerült 1 gólra csökkenti. Bár a 2 pont nem a miénk lett, a gólkülönbség nekünk kedvezett és a körbeverésből mi kerültünk ki győztesen.- tudtuk meg Hocza Ágnestől, az SZTE női kézilabda csapatának felkészítő tanárától.

Csoportelsőként másnap a döntő várt az SZTE hallgatóira, ahol az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem csapatával kerültek szembe. A mérkőzés végéig küzdöttek a lányok, de a válogatott játékosokat is szerepeltető egri csapat magabiztosan győzött, így az SZTE ezüstérmes lett. Idén is a Szegedi Tudományegyetemre került az egyik különdíj, mivel Dankó Lea, az SZTE BTK hallgatója 33 góllal a döntő gólkirálya címet szerezte meg.

 DLj

Az ezüstérmes csapat tagjai: Bíró Petra, Cseh Roberta, Farkas Csenge, Herjeczki-Antal Jenifer, Kovács Szolanzs, Szabó Patrícia SZTE JGYPK hallgatói, Dankó Lea és Szűcs Dalma SZTE BTK hallgatók.

Végeredmények:

Nők:

  1. Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
  2. Szegedi Tudományegyetem
  3. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
  4. Károli Gáspár Református Egyetem
  5. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  6. Pécsi Tudományegyetem

Férfiak:

  1. Széchenyi István Egyetem
  2. Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
  3. Pécsi Tudományegyetem
  4. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  5. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
  6. Neumann János Egyetem

KÜLÖNDÍJAK:

LEGJOBB KAPUS:

  • női: Vártok Ramóna (TF)
  • férfi: Décsi Gábor (SZE)

GÓLKIRÁLY:

  • nő: Dankó Lea (SZTE) – 33 gól
  • férfi: Boros Balázs (TF) – 25 gól

LEGTECHNIKÁSABB JÁTÉKOS:

  • női: Kiser Panna (EKKE)
  • férfi: Emberovics Milán (BME)

LEGJOBB EDZŐ:

  • női csapat: Zsadányi Sándor (EKKE)
  • férfi csapat: Deáki István (SZE)

tklogo

SZTEinfo

Fotó: Hocza Ágnes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek