SZTE Info

Sansz_online_meghivo

Konferencia a speciális képzési igényű hallgatókért

2020. október elsején online „SANSZ” napot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen. A konferencia célja, hogy bemutassák azon ötleteket és egyben közös gondolkodást is elindítsanak arról, hogy a speciális képzési igényű hallgatók oktatását, hogyan és milyen eszközökkel lehet elősegíteni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Online rendezik meg idén 2020. október elsején a „SANSZ” konferenciát. A résztvevők 9-től 1 óráig a speciális képzési igényű hallgatók tanulását, oktatását segítő ötleteket hallhatnak a téma neves szakembereitől. Szó lesz többek között az egyetem különféle fogyatékossággal élő hallgatóiról, a hatékony tanulásról, és karriermenedzsmentről is.


Az online programot Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Dr. Sebőné Dr. Szenes Márta, az SZTE fogyatékossággal élő hallgatók ügyeiért felelős koordinátora nyitja meg.


Részvételi szándékát az eselyiroda@rekt.szte.hu e-mail címen jelezheti. A részletes program itt elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 15.

Nyito_MEFESZ_egyetemistak

„1956. október 16-án a szegedi egyetemi ifjúság mintakövetőből mintaadóvá vált” – összegezte a MEFESZ megalapításának jelentőségét Jancsák Csaba, az SZTE egyetemi docense. Miként született meg ez az ikonikus szervezet? Bekukkantottunk az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszerébe, ahonnan egy visszaemlékezést, egy naplótöredéket és egy korabeli újságcikket idézve köszöntjük a 64 éve született MEFESZ-t.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.