Bezár

Internet

A világhálóra költözik a Kutatók Éjszakája

A világhálóra költözik a Kutatók Éjszakája

2020. november 27.
1 perc

Idén online várják a Szegedi Tudományegyetem karainak, intézeteinek és tanszékeinek oktatói, kutatói és hallgatói az érdeklődőket pénteken, a Kutatók Éjszakáján.

Az online térbe költözés azonban korántsem csorbított az intézmény megszokott, gazdag programkínálatán: csaknem száz eseménnyel készülnek.


Bemutatkozik az egyetem új 3D központja, a Mezőgazdasági Kar videókon mutatja be az elmúlt évek legnépszerűbb eseményét, a kisállatboncolást, a látogatók hallhatnak előadást a bibliai ihletésű disztópiáról, sőt, kikölcsönözhetnek egy kutatót is.


Meghallgathatják azon kutatás eredményeit, amely a koronavírussal kapcsolatos aggodalmakat vizsgálta egyetemisták körében, megismerhetik a nanorészecskék szerepét a tumorbiológiában, valamint a zsonglőrködés és a matematika összefüggéseit is.


Hallhatnak előadást a fekete lyukakról, készíthetnek térképet, megtudhatják, hogy milyen játékokat játszottak az ókori Rómában, hogy mivel foglakozik egy gyógyszerkémikus a szabadidejében, továbbá, hogy milyen szennyvíztisztítási technikákat alkalmaznak manapság.


Az SZTE munkatársai mobil­applikációt, ingyenesen letölthető programfüzetet fejlesztettek, amely a Google Play és az App Store áruházakban elérhető. A programfüzet az egyetem honlapjáról is letölthető, valamint a Kutatók Éjszakája honlapon is megtekinthető, az érdeklődők itt tudnak jelentkezni a regisztrációköteles programokra.


Link: delmagyar.hu

 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek