Bezár

Internet

Több ezren kapnak Szegeden is diplomát nyelvvizsga nélkül

Több ezren kapnak Szegeden is diplomát nyelvvizsga nélkül

2020. április 16.
2 perc

A szegedi egyetem valamennyi hallgatója, aki augusztus végéig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz, megkapja az oklevelét a nyelvvizsga-kötelezettség teljesítése nélkül. A rendelkezés több ezer hallgatót érinthet.

A gazdaságvédelmi akcióterv munkahely-teremtési programjának részeként 75 ezer diákot mentesítenek a nyelvvizsga kötelezettség alól, hiszen a gazdaságnak szüksége lesz a diplomás munkavállalókra – jelentette be a múlt héten Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A nyelvvizsgamentesség azonban nem csak rájuk vonatkozik, minden hallgatót érint, aki augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz.


Mindenki átveheti, aki záróvizsgázott

– Ez a rendelkezés a Szegedi Tudományegyetemen több ezer hallgatót érint. Valamennyi, korábbi főiskolai, egyetemi, alap- és mesterképzés, szakirányú továbbképzés volt hallgatója, aki augusztus végéig záróvizsgát tesz, megkapja az oklevelét, a képzési követelményekben előírt nyelvvizsga-kötelezettség teljesítése nélkül – tájékoztatta lapunkat az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága.


Nem lesz diplomaosztó

Az érintett hallgatók nagy számára tekintettel az oklevelek kiállítása ütemezetten történik az ehhez szükséges nyomtatványok megérkezését követően. Arra kérik az érintetteket, kísérjék figyelemmel az egyetem, illetve az illetékes kar honlapját. Az már biztos, hogy először egy adategyeztető űrlapot kell kitölteniük, majd az adott kar ellenőrzi azt, és szükség esetén rögzíti, javítja a tanulmányi rendszerben. Az ellenőrzést követően készül el az oklevél, erről a hallgató e-mailben kap értesítést. A járványügyi helyzet miatt nem szerveznek diplomaosztókat, így azokat időpontfoglalást követően, személyesen vehetik majd át a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.


Nyelvvizsga akár online

Azok, akik mégis szeretnének nyelvvizsgázni, megtehetik ezt, természetesen online módon. A veszélyhelyzet idején az arra alkalmas vizsgaközpontok ugyanis online is szervezhetnek nyelvvizsgát. Az elektronikus vizsga lehetősége az egészségügyi kockázatok növelése nélkül segíti elő, hogy a tanulók többletpontokhoz juthassanak a felvételi eljárásban.
A lehetőség első körben a legszélesebb kört kiszolgálva, várhatóan angol és német nyelvből lesz.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek