Bezár

Internet

Tehermentesítik a mentőket, 17 ponton lehet ingyen tesztelni koronavírusra

Tehermentesítik a mentőket, 17 ponton lehet ingyen tesztelni koronavírusra

2020. szeptember 20.
1 perc

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence közlése szerint ebben az esetben nem kell várni a mentőre, hanem a háziorvos közreműködésével kapott időpontban lehet részt venni a tesztelésen; az adott mintavételi ponton mentődolgozók veszik le a mintát. A tesztelésre várókat 30 perces időközökkel hívják be, a fél óra alatt maximum 15 ember jelenhet meg. A tesztelések 8 és 22 óra között zajlanak.


Arra törekszünk, hogy minden esetben mindenki a számára legmegfelelőbb és a legkevesebb kellemetlenséggel járó tesztelési módot tudja választani – fogalmazott az államtitkár.


Kiemelt kép: Vért vesz egy nőtől a koronavírus-teszthez a Semmelweis Egyetem szakembere a sziráki orvosi rendelőben 2020. május 8-án. A koronavírussal kapcsolatos szűrőprogramban négy egyetem – a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem – vesz részt. A programba a feltételezett fertőzötti arányból kiindulva 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva, ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.


Link: 24.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek