Bezár

Internet

Tarolt az SZTE: országelső lett a szegedi bölcsész képzés

Tarolt az SZTE: országelső lett a szegedi bölcsész képzés

2020. december 08.
2 perc

A HVG Diploma 2021 című kiadványában megjelent összesített rangsor szerint, oktatói kiválóság alapján a szegedi bölcsészképzés lett a legjobb az országban, ezzel lenyomva az ELTE Bölcsészettudományi Karát és a Debreceni Egyetemet.

Az összesített és kari rangsor egyébként idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát. Így tartozik a magyar felsőoktatás élmezőnyébe az SZTE BTK.


A TTK IS DOBOGÓS LETT

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara vezeti a pedagógus képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, a második helyen szintén az ELTE áll, a Természettudományi Karával, a harmadik pedig a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara lett. A hallgatók kiválósága alapján összeállított rangsorban pedig az SZTE TTK is dobogós helyet kapott, a harmadik helyezést érte el országosan.


AZ ORSZÁG NEGYEDIK LEGJOBBJA ÖSSZESSÉGÉBEN AZ SZTE BTK

A HVG idén is az oktatók tudományos fokozatai, a hallgatók felvételi pontátlaga és a már felvételkor nyelvvizsgával rendelkezők aránya alapján határozta meg az egyetemi ranglistát. Ez alapján a 2021-es diplomarangsorban az egyetemi-főiskolai karok rangsorát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara vezeti holtversenyben a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karával, a harmadik az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar, és holtversenyben a negyedik a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karával karöltve.

 

Link: szeged365.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek