Bezár

Internet

Szegedre is érkezett a központi készlet védőfelszereléseiből

Szegedre is érkezett a központi készlet védőfelszereléseiből

2020. április 06.
1 perc

Már 32 koronavírusos beteg van megyénkben. Csongrádon pénzügyi alapot különítettek el a védekezésre, több tízezer védőeszközt várnak. Hazánkban 31 egészségügyi intézmény, köztük a szegedi Klinikai Központ is részesült a külföldről érkezett védőfelszerelés-adományban.

Harminckét fertőzött van Csongrád megyében

Hétfő reggelre harminckettőre emelkedett megyénkben az igazolt fertőzöttek száma a járványtérkép adatai szerint. Fertőzöttség szempontjából már negyedik helyen áll Csongrád megye Budapest, illetve Pest és Győr-Moson-Sopron megye után.


Jelentős védőeszköz-­szállítmány érkezett

A koronavírus-járvány idején az egészségügyi ellátáshoz szükséges védőeszközök és felszerelések érkeztek péntek délután a Szegedi Tudományegyetemre az Állami Egészség­ügyi Ellátó Központ készletéből.


Overallt, több ezer FFP2 maszkot, sebészeti szájmaszkot, gyorstesztet és védőszemüveget kapott az intézmény. A szállítmányt a Semmelweis utcában lévő központi raktárban helyezték el, az egyetem igényeinek megfelelően használják fel, döntően a járványkórház szükségleteihez igazodva.


Csongrádon az önkormányzat biztosította

Önálló pénzügyi alapot hozott létre a csongrádi önkormányzat a vírus elleni védekezés ér­­dekében. Ebből az összegből folyamatos a maszkok, kesztyűk, fertőtlenítőszerek beszerzése.


Bedő Tamás polgármester elmondta, az egészségügyi dolgozóknak is az önkormányzat biztosítja a védőfelszerelést. Jelenleg kétezer maszk és ugyanennyi kesztyű van raktáron, de több tízezres mennyiségben rendeltek ezekből az eszközökből. Az utcákat és közösségi tereket folyamatosan fertőtlenítik.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek