Bezár

Internet

Megéri jelentkezni a szegedi jogi kar emlékversenyére

Megéri jelentkezni a szegedi jogi kar emlékversenyére

2020. szeptember 15.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara a jog- és politikatörténet, valamint a közügyek és a jogrendszerek, valamint a jogi és államtudományi stúdiumok iránt érdeklődő középiskolás tanulók számára – a Kar egykori kiváló jogtörténész oktatóegyéniségének nevét viselő – Both Ödön Emlékversenyt hirdet. Ez egyedülálló lehetőséget nyújt a jelentkezők számára, hogy már az egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt elmélyíthessék jogtörténeti ismereteiket és szélesíthessék jogi gondolkodásukat.

A tanulmányi versenyre 11. és 12. osztályos tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését várják az ország valamennyi középiskolájából.


A jelentkezési határideje: 2020. november 30.


A 2021. január 15-ei versenyen legalább 6, legfeljebb 12 csapat vehet részt, kiválasztásuk a jelentkezési űrlapok visszaküldésének időbeli sorrendje alapján történik.


A versenyen a csapatoknak először egy elektronikus felületen (ún. CooSpace rendszeren) kell a dualizmuskori Magyarország közjogtörténetére vonatkozó, változatos típusú kérdésekből álló közismereti tesztet megoldaniuk, majd egy előre meghatározott témából, az ún. Pecha Kucha prezentációs módszeren alapuló szóbeli előadást kell tartaniuk.


A versenyen az első három helyezést elérő csapat összesen 600.000 forint értékű díjazásban részesülhet.


A további részleteket tartalmazó jelentkezési felhívás a kar honlapján tekinthető meg.

 

Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek