Bezár

Internet

Karanténkollégium és PCR-teszt várja az SZTE külföldi hallgatóit

Karanténkollégium és PCR-teszt várja az SZTE külföldi hallgatóit

2020. augusztus 27.
1 perc

Karanténkollégiumot alakított ki és ingyenes koronavírusteszttel várja a külföldi hallgatókat a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

Az SZTE külföldi hallgatói közül többen piros vagy sárga besorolású országból érkeznek a napokban, hogy szeptemberben megkezdhessék az új tanévet. Az egyetem ezért az Apháty kollégiumban és az Öthalmi kollégiumban is karantén kollégiumot alakított ki. A folyamatosan érkező hallgatókat regisztrálják, majd egészségügyi szűrésen esnek át.


Szegeden 13 kollégium működik 3500 férőhellyel, ezek mindegyike betelt. A karantén-kötelezettség idejére a kijelölt kollégiumokban 400 határon túli magyar és 300 külföldi hallgatót helyeznek el, a hallgatók a kéthetes időszakot a kijelölt intézményekben biztonságosan és megfelelő körülmények között tölthetik.


A tanulóknak lehetőségük van kérni, hogy végezzék el a PCR-tesztet rajtuk, amellyel kiválthatják a karantén-kötelezettséget – a teszteket ingyenesen biztosítja az SZTE. Ezt a lehetőséget várhatóan sokan igénybe veszik, mivel a két negatív teszttel a jövő héten elkezdhetik a tanévet. Az egyetem azonban rugalmasan kezeli a tanulmányi időszak elkezdését, ha valaki nem tud személyesen bekapcsolódni az oktatásba, akkor lehetőség van online követni az órákat.


A helyszíni tapasztalatunk szerint a hallgatók együttműködőek és zökkenőmentesen zajlik a beköltözés és az ellenőrzési folyamat. Az esetleges pozitív tesztek esetére megfelelő protokollt alakítottak ki tanulók elkülönítésére.


Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek