Bezár

Internet

Informatikával ismerkedhetnek a lányok az SZTE-n

Informatikával ismerkedhetnek a lányok az SZTE-n

2020. szeptember 29.
2 perc

A Lányok Napján fiatal lányok ezrei szerezhetnek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz. Október 1-jén, csütörtökön a Szegedi Tudományegyetemen a Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézete várja a 12 évnél idősebbeket – ezúttal az online térben.

A lányok napja az a nap, amikor a tudományos, technológiai és műszaki szakmák megnyílnak a lányok előtt. Magyarországon 40 városban 180 helyszínen várják a lányokat érdekes programokkal, a Szegedi Tudományegyetemen a Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézete várja a 12 évnél idősebbeket – ezúttal az online térben.


Az On-lányok az informatikában című programot 2020. október elsején, 9 és 12 óra között rendezi meg az Informatikai Intézet. Először Dr. Nyúl László intézetvezető köszönti a résztvevőket, bemutatja az Informatikai Intézetet, beszél a választható szakokról. Ezt követően informatikus lányok mesélik el, hogy milyen területekkel foglalkoznak. 10 órakor kezdődik az online, interaktív programozás. Választható: Scratch programozás, beágyazott és IoT eszközök programozása, online Arduino szimulátor programozása. 11 órától az érdeklődők online túrán vehetnek részt a Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszék laborjaiban: a képfeldolgozó laborban megismerhető a különleges optika, amellyel nemcsak fényképezni, de mérni is lehet, a háromdimenziós kamera, valamint bemutatják a 3D szkennerüket is. Ezt követően online túrát szerveznek a Műszaki Informatika Tanszék speciális Ipari Informatika és Méréstechnika laborjaiba, ahol az ipari robot technológia világába nyerhetnek betekintést az érdeklődők.


A Lányok Napja programjaira a rendezvény honlapján lehet regisztrálni. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet részletes programja itt tekinthető meg.


A programon részt vevő lányok a csatlakozási linket a regisztráció során megadott e-mail-címre kapják meg, regisztrálni a http://lanyoknapja.hu/ oldalon lehet.

 

Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek