Bezár

Internet

Felházi Ágnes Judit a MANK díjazottja a Magyar Festészet Napja alkalmából

Felházi Ágnes Judit a MANK díjazottja a Magyar Festészet Napja alkalmából

2020. október 07.
2 perc

A Magyar Festészet Napja programsorozat keretei között megrendezett Miniképek című kiállítás immár hagyománnyá vált a Vízivárosi Galéria őszi kínálatában. A 2020. október 6-i megnyitón a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. az előző évekhez hasonlóan ismét átadta díját. Idén Felházi Ágnes Judit festőművészt tüntették ki a bruttó 200 ezer forintos díjjal.

Egy hasonlóan színes és izgalmas kiállítást nem érdemes megrendezni nívós díj nélkül – mondta el Matiszlovics Tibor, a MANK művészeti szolgáltatási igazgatója, aki a díj átadásakor hozzátette: az intézmény feladata, hogy támogassa az alkotóművészeteket.


Az idén 19. alkalommal megrendezett Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat évről-évre népszerűsíti és ünnepli a kortárs magyar festészetet. Kapcsolódó programokkal nem csak az ország határain belül lévő szervezetek és intézmények, de az egész Kárpát-medence művészeti közélete is részt vesz, közösen ünnepelve a hivatalosan október 18-ára kitűzött Magyar Festészet Napját.


Felházi Ágnes Judit 1982-ben Szamosújváron született, majd a Kolozsvári Egyetem Festő Karán végzett. Szintén Kolozsváron szerezte meg 2010-ben doktori címét, Magna cum Laude kitüntetéssel. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Rajz-művészettörténeti szakán oktat. Alkotásai egyéni és csoportos kiállításokon is láthatóak.


A Miniképek sorozat kiállításain már többször részt vett, és díjra is többször jelölték műveit, viszont most először díjazták a kiállításra beadott művét. A MANK által díjazott 20×20 cm méretű festménye természeti indíttatású, látványvilágában belső látomásokra utal és egy belső érzelmi világot idéz meg. A képfelületen rögzült strukturált színegyüttes érzelmi összhangzattá, egyéni festői előadásmóddá válik a művész által.


A Miniképek című kiállítás, ami idén a Best of alcímet kapta, több mint száz meghívott művész munkáját mutatja be.


Link: alkotomuveszet.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek