Bezár

Internet

Az SZTE a legzöldebb magyar felsőoktatási intézmény

Az SZTE a legzöldebb magyar felsőoktatási intézmény

2019. december 06.
1 perc

Továbbra is a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a legzöldebb felsőoktatási intézmény Magyarországon, a fenntarthatósági szempontok alapján készült GreenMetric világrangsorban a 74. helyen végzett - tájékoztatta az SZTE közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a szegedi intézmény javított korábbi helyezésén, a 2018-as 77. helyről lépett előre a 74.-re, az immár 780 egyetemet értékelő listán, melyet 2018-hoz hasonlóan a hollandiai Wageningen egyeteme vezet.

A felmérésben idén összesen hét magyarországi felsőoktatási intézmény vett részt, a Pécsi Tudományegyetem a nemzetközi mezőnyben a 100., a Debreceni Egyetem a teljes lista 202. helyén végzett.

A zöld kérdőív hat témaköre évek óta változatlan: elhelyezkedés és infrastruktúra, energia és klímaváltozás, hulladék-, vízgazdálkodás, közlekedés, oktatás. Ezek közül a legnagyobb súlyú - 21 százalék - az energia és klímaváltozással, a legkisebb jelentőségű - 10 százalék - a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdéskör.

Az SZTE továbbra is kiemelt jelentőséget tulajdonít a megújuló energiaforrások intenzív használatának, a hallgatói tudatformálás jegyében szervezett évközi programoknak és az energiaigényt csökkentő fejlesztéseknek. A következő időszak céljai között szerepel az e-mobilitás fejlesztése, és a megújuló energiaforrások hasznosítása által lehetővé váló, további energiaigényt csökkentő műszaki beruházások kivitelezése - áll a közleményben.


Link: profitline.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek