Bezár

Rádió

Rádió - 2013. augusztus

Rádió - 2013. augusztus

2013. november 04.
2 perc

31. hét

(2013.08.01. – 08.04.)

 

Elkezdődött a pótfelvételi - Hangbejátszással! - Jövő péntekig lehet pótfelvételizni a Szegedi Tudományegyetemen meghirdetett szakokra, így a hódmezővásárhelyi mezőgazdasági karra is. Portálunknak Dr. Horváth József egyetemi docens, a kar dékánja elmondta, a karra idén is sokan jelentkeztek, a pótfelvételi eljárásban önköltséges képzésekre viszont még várják a leendő hallgatókat. - Összesen 113 főt vettek fel a mezőgazdasági karra, így mindkét BSC szakot, és valamennyi felsőoktatási szakot is el tudják indítani.

Link: promenad.hu

 

32. hét

(2013.08.05. – 08.11.)

 

A klímaváltozás hatása a mezőgazdaságra - ...A klímaváltozás miatt szükség van a mezőgazdasági termékstruktúra átalakítására. A jövőben egyre gyakrabban fordulnak majd elő zivataros és aszályos időszakok. Címkék: Mezősi Gábor, Szegedi Egyetem Éghajlattani Intézete, alkalmazkodás, Európai Unió, alternatív energia, gyapot, Dél-Görögország, búza, kukorica. Kossuth Rádió

 

33. hét

(2013.08.12. – 08.18.)

 

Többet ésszel: Csákány Béla I. - Faludi Gabriella (műsorvezető): - Önök a Klubrádió tudományos műsorát a Többet ésszel-t hallják, s benne az első vendéget Csákány Béla matematikust a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetének professzor emeritusát. Két oknál fogva hívtuk meg illetve beszélünk vele a műsorban. Az egyik egy nagyon jelentős esemény, amelyet az utóbbi hónapban többfélre rendezvénnyel is megünnepeltek. Szőkefalvi-Nagy Béla szegedi matematikus születésének 100. évfordulója.

KlubRádió 

 

Többet ésszel: Csákány Béla II. - A telefonnál Csákány Béla matematikus. A beszélgetés második felében maga Csákány Béla kutatási területéről beszélgetek. Elmondta, hogy a kutatási területe az algebra, ezen belül is az univerzális algebra ága. Arról beszélt, hogy mi ennek a matematikai ágnak a lényege, illetve hogy miért ezt az ágat választotta. Címkék: Szegedi Tudományegyetem, Szőkefalvi-Nagy Béla díj, halmazelmélet, alkalmazott matematikai kutatás, irodalma, Moszkvai Egyetem.

KlubRádió 

 

34. hét

(2013.08.19. – 08. 25.)

 

Az Év Gyógynövénye - ...A telefonvonal túlsó végén Dr. Csupor Dezső, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának vezetője, a Szegedi Tudományegyetem oktatója. Címkék: Szabó György, tea, kivonat, gyógyszer, hatás, népi hiedelem, Szabó Zsigmond, léböjtkúra, hit.

Kossuth Rádió - Napközben 

 

35. hét

(2013.08.26.- 08.31.)

 

Migrén - ...Riport hallható Vécsei Lászlóval a Szegedi Tudományegyetem neurológiai klinikájának igazgató professzorával. Címkék: szegedi, pécsi, szakfolyóirat, ideggyógyász, aminosav, vércukor, inzulin, peptin, fájdalom.

Kossuth Rádió 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek