Bezár

SZTEhírek

Az_uzleti_novekedes_titkai-KJA

Az üzleti növekedés titkai

Az üzleti növekedés titkai

2024. október 16.
3 perc

Az SZTE Mérnöki Kara és az Archenerg Klaszter közös rendezvényén a vállalati siker egyik legfontosabb alapköve, a tudásmegosztás került a középpontba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az esemény célja az volt, hogy elősegítse az üzleti élet szereplői közötti kapcsolatépítést, valamint támogatást nyújtson a vállalatok és az egyetemi intézmények közötti együttműködéshez.

Prof._Dr._Biro_Istvan_az_Archenerg_Klaszter_elnoke

Prof. Dr. Bíró István, az Archenerg Klaszter elnöke Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A tudásmegosztásról és a hálózatosodásról szóló rendezvényt Prof. Dr. Bíró István, az Archenerg Klaszter elnöke nyitotta meg.

– Az Archenerg Klaszter és az SZTE Mérnöki Kara elkötelezett amellett, hogy hozzájáruljon az üzleti élet fejlődéséhez. Az ilyen rendezvények kiváló lehetőséget nyújtanak a tudásmegosztásra és a kapcsolatépítésre – mondta Prof. Dr. Bíró István, az Archenerg Klaszter elnöke. Kiemelte továbbá, hogy egyetemi tanárként is nagy hangsúlyt fektet a duális képzések népszerűsítésére.

Sandor_Imre_a_MOL_Nyrt._Muszaki_ellenorzes_szakertoje_az_SZTE_Mernoki_Karanak_alumnusa

Sándor Imre, a MOL Nyrt. Műszaki ellenőrzés szakértője, az SZTE Mérnöki Karának alumnusa Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A megnyitót követően Sándor Imre, a MOL Nyrt. Műszaki ellenőrzés szakértője, az SZTE Mérnöki Karának alumnusa osztotta meg tapasztalatait. Előadásában a saját példáján keresztül elemezte a hallgatói tapasztatalatokat. Sok esetben nagyon fontosak a hallgatói tapasztalatok, de az előadó személyében egy hatalmas cégről is látleletet kaphattak az érdeklődők.

Durszt_Aniko_a_Terra-Tender_Kft._ugyvezetoje

Durszt Anikó, a Terra-Tender Kft. ügyvezetője Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Az inspiráló előadások sorában Durszt Anikó, a Terra-Tender Kft. ügyvezetője tartott egy átfogó tájékoztatást a KKV-k innovációs képességének támogatása című pályázatról. A Terra-Tender Kft. bemutatása után Durszt Anikó kiemelte, hogy a pályázatoknál nagyon fontos a hálózatosodás és előnyt jelent a klaszter tagság.

Dr._Varga_Miklos_uzleti_mentor

Dr. Varga Miklós üzleti mentor Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A vállalati innovációk támogatásáról Dr. Varga Miklós üzleti mentor tartott előadást, aki az USA-beli üzleti tapasztalatokról és az amerikai piacra lépésről beszélt.

Jakab_David_az_Omega_Code_Kft._ugyvezetoje

Jakab Dávid, az Omega Code Kft. ügyvezetője Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A modern technológiák alkalmazásáról az oktatásban Jakab Dávid, az Omega Code Kft. ügyvezetője számolt be. A mesterséges intelligenciával foglalkozó cég vezetője maga is oktató és személyes tapasztalatán keresztül mutatta be, hogy egy oktatónak mennyi adminisztratív nehézséggel kell szembenéznie. Úgy véli, hogy a jövőben szükségünk lesz egy személyre szabott, minden emberhez külön csatolható asszisztensre. Az előadása végén bemutatta a készülő projektet, ami itt érhető el.

Az_uzleti_novekedes_titkai_galeria_KJA

Az eseményről készült képgaléria a képre kattintva érhető el Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A kötetlen beszélgetésen a résztvevőknek lehetőségük nyílt arra, hogy új kapcsolatokat építsenek ki és meglévő kapcsolataikat erősítsék. Az esemény bizonyította, hogy a tudásmegosztás és a hálózatosodás kulcsfontosságú elemei a vállalati sikernek.

Kovács-Jerney Ádám

Borítókép: Az üzleti növekedés titkai Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek