Bezár

SZTEhírek

Az_SZTE_tovabbra_is_a_vilag_legjobb_egyetemei_kozott_a_THE_vilagrangsorban

Az SZTE továbbra is a legjobb egyetemek között a THE világrangsorában

Az SZTE továbbra is a legjobb egyetemek között a THE világrangsorában

2024. október 15.
1 perc

A Times Higher Education a napokban jelentette meg friss felsőoktatási világranglistáját (World University Rankings 2025). Az SZTE idén is biztosan őrzi pozícióját a világ legjobb egyetemeit rangsoroló, évről-évre bővülő kiválósági listán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Times Higher Education (THE) 2024. október 9-én tette közzé World University Rankings 2025 elnevezésű friss felsőoktatási rangsorát. Idén a világ 113 országából több mint 2800 intézményt vizsgáltak, ezekből 2092 ért el rangsor-helyezést, köztük 185 új belépővel. Ebben az egyre bővülő mezőnyben őrzi stabilan a nemzetközi pozícióját a világ legjobb egyetemei között a Szegedi Tudományegyetem (1001-1200).

A THE World University Rankings 2025 összeállításánál 18 mutatót vettek figyelembe, 5 csoportba osztva: tanulási környezet (29,5%), kutatási környezet (29%), a kutatás minősége (30%), ipari teljesítmény (4%) és nemzetköziség (7,5%). A vizsgált indikátorok közül a Szegedi Tudományegyetem a legtöbb mutatóban a globális átlag felett teljesített, és a nemzetköziség területén érte el a legerősebb eredményt. A listára az SZTE mellett 10 másik magyar intézmény került fel idén.

A teljes rangsor itt érhető el.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek