Bezár

SZTEhírek

AJTK_Atado_10.09S-15

Példaként szolgáló életutak – díszdiplomásokat köszöntöttek a szegedi jogi karon

Példaként szolgáló életutak – díszdiplomásokat köszöntöttek a szegedi jogi karon

2024. október 10.
4 perc

Vas-, gyémánt- és aranydiplomákat adtak át az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán (ÁJTK) megrendezett, október 9-i ünnepségen. A jubiláló egykori hallgatókat Dr. Törőcsikné Prof. Dr. Görög Márta dékán köszöntötte, kiemelve, hogy a Szegeden végzett jogászokat összeköti a közös értékrend és a közös nyelv, valamint jellemző rájuk a hivatás iránti elkötelezettség és a szorgalom.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

50, 60 és 65 évvel ezelőtt végzett jogászoknak adtak át díszdiplomákat a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán október 9-én, szerdán. A kar főépületének átriumában megrendezett ünnepi ülésen részt vett és a nyugdíjas kollégáknak gratulált az elismeréshez Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese, Dr. Törőcsikné Prof. Dr. Görög Márta, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja és Epinger Ákos, az SZTE ÁJTK Hallgatói Önkormányzat elnöke. A volt hallgatók egykori oktatójaként az eseményen részt vett Dr. Tóthné Prof. Dr. Fábián Eszter, a Civilisztikai Tudományok Intézetének címzetes egyetemi tanára.

AJTK_diszdiplomaatado
Díszdiplomásokat köszöntöttek 2024. október 9-én az SZTE ÁJTK-n. Galéria: Sahin-Tóth István

A Kari Tanács döntése értelmében az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara az ünnepi rendezvény alkalmával 3 fő részére vasdiplomát (65 év), 7 fő részére gyémántdiplomát (60 év) és 30 fő részére aranydiplomát (50 év) adományozott. A kitüntetettekről elmondható, hogy életpályájuk alapján közmegbecsülésre méltók, és szakmai munkájukkal, egész életútjukkal az egyetem hírnevét öregbítik.

– A jogi kar életében három nagyon fontos ünnepség van. Az első a tanévnyitó, amikor az elsőéves hallgatóink esküt tesznek, szegedi jogi kari polgárrá fogadjuk őket és az évfolyamszalagot elhelyezik a kar zászlaján. A másik fontos ünnepségünk, amikor a diplomaosztón köszöntjük és a világra, az életre bocsátjuk őket. A harmadik, amikor díszdiplomásainkat köszöntjük – sorolta köszöntő beszédében Dr. Törőcsikné Prof. Dr. Görög Márta.

AJTK_Atado_10.09W-8

Prof. Dr. Görög Márta, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja. Fotó: Sahin-Tóth István

A dékán hangsúlyozta, hogy a közös értékrend és az együtt megélt élmények egy életre összekötik a Szegeden végzett jogászokat. Ők azok, akiknek nem kell magyarázni olyan terminus technicusokat, mint például a Lófara vagy a halálsornak nevezett folyosó. – Önöknek mindannyiójuknak megadatott, hogy egy nagyon jól pulzáló évfolyamnak lehettek a részesei. Figyeltem önöket a fenti szobámból, láttam, ahogy jönnek a téren, találkoznak, és mintha azokat a beszélgetéseket folytatták volna, amelyeket ebben a kapuban valamikor megszakítottak. Ez az, ami bennünket, szegedi jogászokat megkülönböztet más karokon végzett jogászoktól, mi egy nyelvet beszélünk – szólt az ünnepeltekhez Dr. Görög Márta.

AJTK_Atado_10.09W-18

Vas-, gyémánt- és aranydiplomások vették át díszoklevelüket a jogi karon. Fotó: Sahin-Tóth István

– Tudjuk, hogyan kell közösen gondolkodni, hogyan kell alkotni és hogyan kell dolgozni. Amikor elolvastam mindegyikőjük életútját, ez köszönt vissza. Visszaköszönt egy nagyon dolgos, szorgalmas, a hivatás iránt elkötelezett életút. Ez büszkévé tett azért is, mert én is ennek a közösségnek lehetek a tagja. A legfontosabb, hogy a hallgatóink számára önök példaként szolgálnak. Köszönettel tartozom azért, hogy a mai napig jó szívvel gondolnak egyetemi éveikre és a szegedi jogi karra – zárta szavait az SZTE ÁJTK dékánja.

A díszdiplomásokat rövid zenei előadással köszöntötte a kar hallgatóinak kamarazenekara.

Az ünnepi ülésen vasdiplomát (65 év) vett át: Dr. Farkas Miklósné Dr. Nagy Olga, Halmosi Károlyné Dr. Horváth Mária Márta és Dr. Várhalmi Károly.

Gyémántdiplomát (60 év) vett át: Dr. Boholy Zoltán, Dr. Eötvös Pál István, Dr. Gálné Dr. Galgóczy Mária, Dr. Harangozó József, Dr. Polgár Gyula, Dr. Rácz Márton és Szabó Imréné Dr. Soós Ilona Julianna.

Aranydiplomát (50 év) vett át az ünnepségen: Albáné Dr. Feldmájer Lívia, Dr. Bándyné Dr. Kádár Marianna Éva, Dr. Boros Erzsébet Éva, Dr. Clauser Róbert, Dr. Czene Klára, Endre Istvánné Dr. Körösztös Márta Katalin, Dr. Erdélyi Ildikó Erzsébet, Galambos Gáborné Dr. Bódi Rózsa, Dr. Gyulai Gábor Mihály, Ivánné Dr. Borschova Mária, Juhászné Dr. Ferenczi Erzsébet, Dr. Kékes Szabóné Dr. Mihály Mária, Dr. Koczka Éva Zsuzsanna, Dr. Köteles Mária Erzsébet, Légrádiné Dr. Wingert Zsuzsanna, Dr. Meszlényi Éva Ildikó, Dr. Molnár István, Dr. Molnár Tibor László, Dr. Molnár Tibor Lászlóné Dr. Papdi Etelka Margit, Dr. Nagymihály Gábor István, Nagy Tamás Emődné Dr. Sárfi Ildikó Éva, Dr. Petrik Orbán Sándor, Dr. Rab Ferenc, Dr. Rényi Miklós, Dr. Simon Ferenc, Dr. Sütő József György, Dr. Szilágyi István, Dr. Szilágyi István, Dr. Tóth Tibor nyá. hb. ezredes és Dr. Török-Berta László.

 

Vida-Szűcs Imre

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek