Bezár

SZTEhírek

Petrovics_Kalman_az_SZVE_elnoke_es_Prof._Dr._Sarosi_Jozsef_az_SZTE_MK_dekanja-KJA

Bajnokokkal kötött megállapodást az SZTE Mérnöki Kara

Bajnokokkal kötött megállapodást az SZTE Mérnöki Kara

2024. október 15.
2 perc

A Szegedi Vízisport Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának együttműködése révén a kajak-kenus és evezős hallgatók anyagi támogatásban részesülhetnek tanulmányaik során, a kar hallgatói és dolgozói pedig kedvezményesen vehetik igénybe a klub szolgáltatásait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Mérnöki Kar vezetősége a minőségi, gyakorlatorientált, piacképes diplomaszerzési lehetőséget tartja fontosnak, emellett arra is odafigyel, hogy az egyetemi élményeiket hallgatóbarát környezetben szerezzék meg tanulóik. Ennek egyik eleme, ami a testi-lelki jólétet is támogatja, a sportolás. A napfény városa a Tisza közelsége miatt jó adottságokkal rendelkezik a vízi sportokhoz. A 2024. október 9-én a Szegedi Vízisport Egyesülettel (SZVE) aláírt együttműködési megállapodás is erősíti a kar azon törekvéseit, hogy elősegítse a hallgatóinak és dolgozóinak szabadidős sportolási lehetőségeinek javítását.

Sik_Marton_az_SZVE_klubigazgatoja_Petrovics_Kalman_az_SZVE_elnoke_es_Prof._Dr._Sarosi_Jozsef_az_SZTE_MK_dekanja_KJA

Sík Márton, az SZVE klubigazgatója, Petrovics Kálmán, az SZVE elnöke és Prof. Dr. Sárosi József, az SZTE MK dékánja Fotó: Kovács-Jerney Ádám

– Rohanó világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni arra, hogy minőségi életet éljünk. Az egyik célunk ezzel a megállapodással, hogy az egészséges életet, az ahhoz hozzájáruló sportolást előtérbe helyezzük mind kollégáink, mind hallgatóink számára, illetve példaképekkel hozzuk őket testközelbe. A Szegedi Vízisport Egyesület számtalan olimpiai, világ- és Európa-bajnok és helyezett sportolóval büszkélkedhet, akikkel akár személyesen is találkozhatunk, edzhetünk. A bajnokokkal kötöttünk tehát megállapodást. És arról a párhuzamról sem szabad megfeledkezni, ami a hivatásos sportoló és a mérnöki hivatás között megvonható: a sikeres sportolót és a jó mérnököt egyaránt a pontosság, a tisztelet, az alázat és sok esetben a csapatszellem jellemzi – nyilatkozta az együttműködésről Prof. Dr. Sárosi József, az SZTE Mérnöki Kar dékánja.

A Szegedi Vízisport Egyesület kajak-kenu és evezés sportágakban versenysport, illetőleg szabadidős sport területén is nyújt szolgáltatásokat. Az egyesület az élversenyzőkről kialakítandó pozitív kép, az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos céljainak megvalósítása, valamint versenyzői felsőfokú képzésben történő részvételének elősegítése érdekében kötötte meg együttműködését az SZTE Mérnöki Karral.

A kooperáció révén a Mérnöki Kar hallgatói, oktatói, partnervállalati és családi rendezvényeket kíván majd lebonyolítani a szegedi vízitelepen. Emellett a kar hallgatói és dolgozói kedvezményesen vehetik igénybe az SZVE szolgálatásait.

Újvári Gréta

Borítókép: Petrovics Kálmán, az SZVE elnöke és Prof. Dr. Sárosi József, az SZTE MK dékánja Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek