Bezár

SZTEhírek

tananyagfejlesztes2

Készségfejlesztő online tananyagok az SZTE kurzusaiban

Készségfejlesztő online tananyagok az SZTE kurzusaiban

2024. október 01.
1 perc

Az RRF-2.1.2-21-2022-00012 Komplex digitális modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt keretein belül februárban meghirdetett tananyagfejlesztési pályázat augusztusban zárult. A digitális, tudománykommunikációs, környezetvédelmi, innovációmenedzsment, valamint irányítási készségeket fejlesztő online oktatóanyagok számos egyetemi kurzusban kerülnek felhasználásra a 2024/2025-ös tanév őszi félévétől kezdődően, támogatva ezzel a tanítás és tanulás folyamatát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A fejlesztésekben részt vevő közel harminc oktató kolléga olyan változatos témákat dolgozott fel a 2-6X45 perc tanulási idejű, online elérhető oktatóanyagokban, mint a mérnöki gondolkodás és készségek fejlesztése a K+F és az innovációs teljesítmény fokozására, a digitális eszközök segítségével történő választási elemzés, az adatbázis-tervezés, a kutatás alapú tanulás, a gyógynövényekkel kapcsolatos internetes adatbázisok, a jogi adatbázisok használata, a büntetőjogi jogesetmegoldás mesterséges intelligenciával, az interaktív e-learning tananyagok készítése, vagy a gamifikáció alkalmazása az oktatásban. A változatos technikai megoldásokkal kifejlesztett oktatóanyagok (CooSpace színterekbe beépülő SCORM formátumú oktatóanyagok, oktatóvideók, online, interaktív prezentációk) 8 egyetemi kar kurzuskínálatában jelennek meg, beépülve az őszi és tavaszi félévben meghirdetésre kerülő kurzusokba.

tananyagfejlesztes1

A tananyagfejlesztési pályázat kiemelt célja volt a hallgatók intelligens szakosodáshoz, valamint a szakmai ismeretekhez kapcsolódó digitális készségeinek fejlesztésén túl az oktatói közösség támogatása az innovatív digitális kurzusfejlesztési folyamatokban.

A fejlesztések további eredményeként hamarosan elérhetővé válnak az egyetemi dolgozók részére készült digitális eszközhasználat elsajátítását támogató, tudománykommunikációs, valamint digitális pedagógiai készségeket fejlesztő képzések is.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek