Bezár

SZTEhírek

alumni_mentorprogram1010

Elindult az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának 22. ciklusa

Elindult az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának 22. ciklusa

2024. október 10.
2 perc

Mi az a flashmentoring? Lehetőség egy gondolatébresztő, tartalmas és előremutató beszélgetésre. Ezt biztosították az alumni mentorok a megnyitó keretében a résztvevő hallgatók számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Alumni Mentorprogram a Szegedi Tudományegyetem egyik sikertörténete, ahol az elmúlt 21 ciklus alatt több mint 1000 sikeres mentorálási együttműködés jött létre a volt és jelenlegi hallgatók között. A program keretében zajló alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között. A mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse annak szakmai előmenetelét. Ugyanakkor a kapcsolattartás az AMP-ben eltér a szakmai gyakorlat során megszokottól, sokkal rugalmasabb, a két fél igényein és lehetőségein alapul, így jobban hasonlít egy partneri szakmai együttműködésre. A program ezen része már kipróbált metódussal zajlik ciklusról ciklusra, a visszajelzések alapján a résztvevők közel 100 százalékos megelégedésével. A jelenlegi, őszi szemeszterhez kapcsolódva is 43 hallgató és 31 mentor kezdte meg a közös munkát ebben a közel fél éves formában.

Hagyomány, hogy minden ciklus kezdetén a résztvevőket Prof. Dr. Görög Márta, alumni ügyekért felelős rektori megbízott köszönti és kíván számukra sikeres félévet. Most sem volt ez másképp: motiváló beszédétől változott ismét ünneppé a rendezvény.

Ugyanakkor a köszöntőt követően a megszokott mentorált-mentor ismerkedéstől eltérően folytatódott a program. Mivel az SZTE Alma Mater portáljának segítségével a jelenlegi 2500 alumni tag által felajánlott segítség folyamatos és túlmutat a korábbi kereteken, ezért a szervezők a flashmentoringra helyezték a fókuszt, hogy felhívják a hallgatók figyelmét arra, hogy bármikor, egyénileg is kérdezhetnek, kérhetnek szakmai segítséget. Mert mi is az a flashmentoring? Egy lehetőség. Lehetőség egy gondolatébresztő, tartalmas és előremutató beszélgetésre. Az online térben egyénileg elég ehhez megkeresniük az uniszegedalumni.com oldalon azt az embert, akitől az adott kérdés, dilemma kapcsán kérdezni szeretnének, és üzenetet küldeni számára.

SZTE Alma Mater
Fotó: Móró Bianka
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek