Bezár

SZTEhírek

Badgek

Coursera badge: titkos fegyver a karrierkezdéshez

Coursera badge: titkos fegyver a karrierkezdéshez

2024. október 04.
3 perc

A Coursera felületén megszerezhető jelvények segítségével készülhetnek az SZTE hallgatói a sikeres pályakezdésre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Új fejlesztés érhető el a Coursera for SZTE programot használóknak 2024 szeptemberétől a Coursera modulban. A modulban található, kifejezetten a munkába állást és az arra való felkészülést segítő online tartalmak elvégzése ugyanis mostantól digitális jelvénnyel igazolható az online oklevelek mellett.

Mit rejtenek a jelvények?

A Karrier Iroda munkaerőpiaci kutatása során a munkaadók és a leendő munkavállalók, azaz az SZTE hallgatói osztották meg tapasztalataikat arról, hogy milyen készségeket tartanak fontosnak a karrier elkezdéséhez és annak építéséhez. A digitális skillek mellett a problémamegoldó készség, a kiváló kommunikációs készség és a tanulásra való nyitottság is előkelő helyen szerepelt a végeredményt összefoglaló listán. Hogy ezek a készségek minden egyetemi képzésben helyet kaphassanak, a Coursera modulban két kredit értékű karrier-tananyagválogatások érhetők el. 2024 őszétől pedig a válogatások elvégzéséért az igazolásokon és a krediteken kívül már digitális jelvény is jár.

Mire jók a badge-k?


- Hitelesek: A badge igazolja a komplex tananyag elvégzését.

- Szakmai elismerést jelentenek: A Coursera badge-eket egyre több munkáltató ismeri el, így színesíti az önéletrajzot vagy LinkedIn profilt, kiemelve a szakmai fejlődést és naprakész tudást.

- Jól láthatóak: A badge vizuális formában is mutatja a megszerzett kompetenciákat és készségeket.

- Növelik az online jelenlétet: A badge-ek megoszthatók online felületeken, mint a LinkedIn vagy egyéb közösségi média platformok, ami elősegítheti a személyes márka építését és a szakmai hálózat bővítését.

- Segítik a karrierépítést: A badge-ek bizonyítják a folyamatos tanulás és szakmai fejlődés iránti elkötelezettséget, ami különösen fontos lehet a gyorsan változó iparágakban.

- Megkönnyítik az álláskeresést: A munkáltatók gyakran előnyben részesítik azokat a jelentkezőket, akik bizonyíthatóan rendelkeznek a betöltendő pozícióhoz illeszkedő készségekkel.


Milyen jelvényekből lehet választani?

A Coursera modulban négy, a karrierkezdést segítő válogatás elvégzéséért szerezhető digitális jelvény:


1.) Felkészülés a munkaerőpiacra

Ez a kurzuscsomag az online karrierre készít fel. Megtanulható, hogyan készítsünk ATS-optimalizált önéletrajzot a Canva-val, építsünk LinkedIn profilt, készüljünk fel az interjúkra, és illeszkedjünk be új munkahelyünkre. Fejleszthetjük csapatmunka- és időmenedzsment-készségeinket is.


2.) Fejleszd problémamegoldó képességed!

A kreatív és kritikus gondolkodás fejleszthető ezzel a kurzuscsomaggal, amely gyakorlati projektekkel és elméleti képzéssel támogatja a karriert. Megtanulható az 5 Whys problémamegoldás és a design thinking folyamata az ötletek hatékony megvalósításához. Megismerhető a Miro alkalmazás is, amely segít a tanultak gyakorlati alkalmazásában.


3.) Fejleszd önismereted és hatékonyságod!

Fedezzük fel a személyes fejlődés új dimenzióit Coursera kurzusokkal. Tanuljunk stresszkezelést, növeljük önértékelésünk, és alkalmazzunk időgazdálkodási módszereket a hatékonyság és életminőség javítására. Az érthető és gyakorlati anyagok azonnal alkalmazható tippeket adnak a mindennapi kihívásokhoz.


4.) Hatékony munkahelyi kommunikáció

Fejlesszük kommunikációs készségeinket és a csapatmunkát Coursera tanfolyamokkal! Az interperszonális készségek, prezentációs technikák és globális munkahelyi kommunikáció területén szerzett tudás azonnal alkalmazható.


Hogyan lehet a jelvényeket megszerezni?

A Szegedi Tudományegyetem polgárai Neptun kódjukkal és jelszavukkal tudnak belépni a Coursera for SZTE felületére, ahol a Coursera modulban találják a jelvényeket. A Coursera for SZTE szolgáltatásai az egyetem polgárainak ingyenesen és korlátlanul elérhetők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek