Bezár

SZTEhírek

SonkodiRita_kiallitas

Gyónás ecsettel a kézben - Sonkodi Rita kiállítása

Gyónás ecsettel a kézben - Sonkodi Rita kiállítása

2024. június 26.
1 perc

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2024. július 31-ig meghosszabbították Sonkodi Rita festőművész kiállítását, amely az SZTE Banga Ilona Egészségtudományi Képzési Központban tekinthető meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Méltósággal távozni – Életvégi ellátás Csongrád-Csanád vármegyében című konferencia kísérő rendezvényeként látható Sonkodi Rita kiállítása az SZTE Banga Ilona Egészségtudományi Képzési Központban. Úgy véli, tárlata egy gyónás ecsettel a kézben. Saját életének a halál- és elvesztés-történetét a grafikái vonalai segítenek megélni és túlélni. Képeivel édesanyjának állít emléket. A kiállítás az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda támogatásával valósult meg.

20240610_180216

Sonkodi Rita a Magyar Képzőművészeti Egyetemen festőművész szakon végzett, a Szegedi Tudományegyetemen pedig, ahol jelenleg is tanít, tanári diplomát szerzett. „Úgy élek, ahogy festek, azt festem, amit megélek” - vallja. Életének meghatározó találkozása volt megismerkedése Polcz Alaine személyiségével és műveivel. Méltósággal megélni és kísérni a halál természetes megélését a Teréz Anyáról festett oltárképében is tetten érhető. E két asszony élete és tettei a mai napig példaképként és ihletadóként jelennek meg festészetében. Ezt erősíti, hogy doktori értekezésének témája is a „halotti maszk kultúrtörténetéből” merítkezik.

Sonkodi Rita kiállítását a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították: 2024. július 31-ig látható hétköznapokon reggel 8-tól este 8 óráig, szombaton reggel 8-tól délután 3-ig.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek