Bezár

SZTEhírek

robotika_SZTEgyak01

Barátságos versenyt rendeztek az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Vodafone robotika termében

Barátságos versenyt rendeztek az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Vodafone robotika termében

2024. június 27.
1 perc
Barátságos robotikaversenyt szervezett az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, amelyen csapatuk, a Robot Farmerek elementary kategóriában megyei első helyezést ért el. A Vodafone robotikateremben tartott vetélkedő jó felkészülési alkalom volt a nemzeti döntőre.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 2024 áprilisában átadott Vodafone robotika termében rendezett barátságos vetélkedőre meghívta a szerbiai nemzeti döntő nyertes csapatait. A robotika szakkörösök robomission kategóriában mérték össze ügyességüket. A vajdasági csapatok már 2019 óta versenyeznek sikeresen ebben a kategóriában. Tavaly Dániában 2. helyezést értek el.

Az SZTE Gyakorló az elementary kategóriában indult, amelyen a Robot Farmerek csapata megyei első helyezést ért el. A nemzeti döntőre való felkészüléshez hasznosnak ígérkezett egy ilyen szakmai találkozó megszervezése.

robotika_baratsagos_verseny_2

A legkisebbek Kids kategóriában sok tapasztalatot gyűjtöttek, így ők is magabiztosabban készülhetnek az országos megmérettetésre. A csapatok a versengésen kívül robotépítési tapasztalataikat, versenytrükkjeiket is megosztották egymással. A találkozót közös fagyizással zárták. A szegedi csapatok 2. és 3. helyezést értek el.

Az iskola Minősített Tehetséggondozó Műhelyében kiemelt szerepe van a robotika oktatásának. A robotika nemcsak modern ismereteket ad a diákoknak, de közben sokoldalúan fejleszti is őket. Különösen a kreativitásukat, digitális, kommunikációs kompetenciájukat, algoritmikus gondolkodásukat, csapatmunkájukat, de kézügyességüket és kitartásukat is próbára teszi.

Özvegy Judit

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek