Bezár

SZTEhírek

Ezeregy_ejszaka_proba01

Az Ajándékkoncerttel megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok új évada

Az Ajándékkoncerttel megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok új évada

2024. június 25.
4 perc

A Szegedi Szabadtéri Játékok, hazánk leghíresebb nyári színházi fesztiválja a 2024-es évadban is számos felejthetetlen előadást hoz el a Dóm téri és az újszegedi színpadára egyaránt. Az Ajándékkoncert után június 28-án Péter Bence szórakoztatja a Dóm téri csillagtetős színház közönségét, majd visszatér az Ezeregy éjszaka című produkció, és színpadra állítják még például a Rebecca és az István, a király című előadásokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Szabadéri Játékok idén 21 különféle produkcióval készül minőségi szórakozásra vágyó vendégeinek. Legelőször „A mi mesénk” címmel a Tiszavirág Néptáncegyüttes fergeteges gálaműsorát tekinthette meg a közönség június 16-án az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Majd június 19-én a világhírű francia zenekar, a Nouvelle Vague érkezett páratlan koncertjével szintén Újszegedre. Az előadások többsége azonban még hátra van. Lássuk, milyen produkciókkal vár minket 2024-ben a Szabadtéri!

A Dóm téri nagyszínpadon leginkább színvonalas koncertekre és nagyszabású musicalekre invitálják a közönséget. Elsőként a Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos Ajándékkoncertje kerül színpadra. A „Puccini és a szerelem” című hangversenyt június 24-én hallgathatták meg az érdeklődők. Ezután a világhírű magyar zongoravirtuóz, Péter Bence nagykoncertje érkezik június 28-án.

A nagy sikerű tavalyi ősbemutatót követően újra az Ezeregy éjszaka musical mesevilága varázsolja el a színpadot. A közönség sztárszereposztásban láthatja a world musicalt, többek között Trokán Nóra, Stohl András és Mészáros Máté főszereplésével. Az előadásokra - július 5-7. és 12-14. - már minden jegy elkelt. A Szabadtérin először, hazánkban másodszor mutatják be a Rebecca című musicalt Gubik Petra főszereplésével. Szegedi kötődésű művészek is a színpadra lépnek a darabban: Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szabadtéri főigazgatója; Borovics Tamás; Gömöri Krisztián és Dobos Katalin színművészek A különleges hangulatú színművet július 26-28. és augusztus 2-3. között láthatják a nézők. A Dóm téren az István, a király rockoperával zárul a nyár, címszerepben Koltai-Nagy Balázzsal. Az augusztus 10-11-i és 19-i előadások már teleházasok, de augusztus tizennyolcadikára és huszadikára még vásárolhatók jegyek.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon idén kilenc koncert és hét színházi előadás között válogathat a publikum. A Dixieland Gálán június 26-án hazánk dzsesszvilágának legelismertebb hazai képviselői állnak össze. Az Őrült nők ketrece világsikerű musicalt láthatják a nézők június 28-án és 29-én. A Hevér Gábor és Stohl András főszereplésével készülő darabban mindenki az lehet, aki; vagy éppen az, aki lenni akar. Majd július 3-án a népszerű hazai együttes, a Margaret Island könnyűzenei koncertjével kapcsolódhat ki a közönség. A július 10-i „Kálmán Imre – 120 perc a Föld körül” című operettgálán a világ egyik legismertebb magyarja, Kálmán Imre legnépszerűbb darabjainak részletei csendülnek fel. Az Orlai Produkciós Iroda előadásában július 12-13. között érkezik a Válaszfalak. A vígjáték főszerepében Kern Andrást és Hernádi Juditot üdvözölhetik a nézők. Koncz Zsuzsa, a magyar beat- és klasszikus rockzene ikonja július 17-én ad teltházas koncertet. A magyar rock’n’roll legnépszerűbb slágereivel tiszteleg a Hungária együttes és Fenyő Miklós életműve előtt a Csókkirály – a Show! július 24-én. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégelőadása július 27-én viszi színre az Ég tartja a földet – Erzsébet a szerelem szentje – az egyik legismertebb magyar szent legendáját bemutató musicalt. Tóth Vera „Találkozások” című koncertjét július 31-én hozza el Újszegedre a Budapest Jazz Orchestrával együttműködve. Az Aranylakodalom komédiát augusztus 3-án mutatják be Szente Vajk és Nagy Sándor főszereplésével. „Csönded vagyok” címmel augusztus 7-én Cseh Tamás emlékkoncertet rendeznek. Csalárdságból, fordulatokból, viszonzott és viszonzatlan érzelmekből sem lesz hiány: augusztus 10-én a Szerelmi Bájital című vígoperát hallgathatja meg a közönség. Kicsik és nagyok kedvence, Halász Judit is fellép Újszegeden, Csiribiri elnevezésű koncertjét augusztus 14-én adja. Az újszegedi színpad szezonzáró műsorát augusztus 16-án és 17-én a Neoton szerzeményekből készült Szép nyári nap című musical biztosítja.

Kedvezőtlen időjárás esetére esőnapokkal készül a Szabadtéri, amiket érdemes figyelembe venni a jegyvásárláskor. A Szegedi Szabadtéri Játékok munkáját lelkes önkéntesek is segítik, közülük sokan a Szegedi Tudományegyetem hallgatói.

SZTEinfo

A borítókép az Ezeregy éjszaka című musical próbáján készült. Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok/Tari Róbert

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek