Bezár

SZTE Magazin

SZTEPontOtt2024-1182

Pazar bulin köszöntötte új hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem

Pazar bulin köszöntötte új hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem

2024. július 25.
5 perc

Mintegy 3000 fiatal várta bulihangulatban szerda este nyolckor az SZTE Pont Ott Partijának Dugonics téri óriáskivetítőjén megjelenő ponthatárokat. Az öröm felszabadult percei után másfél órás Carson Coma-koncert következett. Alighanem az ország pontváró helyszínei közül az SZTE új hallgatóit köszöntötte legjobb buli.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az év legfontosabb információja érkezett meg az felvételizőkhöz szerdán este 8-kor, amikor kiderült, kinek melyik egyetemre, melyik szakra sikerült bejutnia. Az SZTE Dugonics téri Pont Ott Partiján az elmúlt években tapasztaltnál is nagyobb volt a közönség, 3000 ember, közöttük többszáz új felvételiző várta felfokozott hangulatban, hogy a nagy kijelzőn megjelenjenek a szakok ponthatárai.

Eredményvárás az SZTE Pont Ott Partiján

Eredményvárás az SZTE Pont Ott Partiján

A téren a közönség hangos visszaszámlálása után a Szegedi Tudományegyetem négy vezetője, Prof. Dr. Rovó László rektor, Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes, Prof. Dr. Széll Márta stratégiai rektorhelyettes és Prof. Dr. Csóka Ildikó, az egyetem stratégiai főigazgatója jelképesen együtt nyomta meg a parti színpadán a kék-fehér konfettiesőt és a ponthatárok megjelenését kiváltó gombot.

A Szegedi Tudományegyetem négy vezetője, Prof. Dr. Rovó László rektor, Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes, Prof. Dr. Széll Márta stratégiai rektorhelyettes és Prof. Dr. Csóka Ildikó, az egyetem stratégiai főigazgatója jelképesen együtt nyomta

Prof. Dr. Rovó László rektor, Prof. Dr. Széll Márta stratégiai rektorhelyettes, Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes és Prof. Dr. Csóka Ildikó, az egyetem stratégiai főigazgatója a jelképes gombnyomásnál, majd...

Konfettizápor az SZTE Pont Ott Partiján

... konfettizápor az SZTE Pont Ott Partiján

pontottparti20240724
Az SZTE Pont Ott Parti legjobb pillanatai 2024.07.24-én - képgaléria

A dübörgő dj-zene miatt sokan távolabb vonulva, befogott füllel mobiloztak, de egyre több helyen volt hallható, hogy felcsapnak az öröm hangjai, egyre több egymás nyakába borult fiatal jelezte, hogy megérkezett az SMS-értesítés vagy a képernyőn jelent meg a várt pontszám. A színpadról működtetett ajándékágyú lövedékein kívül ekkor már pezsgős üvegek dugói is szálltak, és a szökőkút körüli társaságokon látható volt: egyre többen érezhetik magukat a Szegedi Tudományegyetem újonnan felvett hallgatójának.

Felvettek! - öröm az SZTE Pont Ott Partiján

Felvettek! - öröm az SZTE Pont Ott Partiján

Az öröm kölcsönös volt, az SZTE remek partin köszöntötte új hallgatóit. Felvezetőként Prof. Dr. Gellén Klára egy olyan egyetem nevében köszöntötte új hallgatóit, amely két Nobel-díjas kutatóra lehet büszke, professzorai sorában tudhatja Karikó Katalint, kiválóan szerepel a nemzetközi rangsorokban és tagja 9 intézményből álló EUGLOH egyetemi szövetségnek. Elmondta még, hogy az idei évtől a felsőoktatási intézmények maguk állapíthatták meg, mire és mennyi többletpontot adtnak. Az SZTE e többletpontokkal a kiválóságot, vagyis a tanulmányi és az érettségi eredmények feletti teljesítményt értékelte. Ez a változás azt is eredményezte, hogy az idei pontszámokat nem lehet összehasonlítani a korábbi évek számaival.

Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes

Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes

Az oktatási rektorhelyettes felhívta az új hallgatók figyelmét, hogy a Szegedi Tudományegyetemen széles támogatási kínálatból válaszhatnak. Teendőikről és lehetőségeikről az SZTE weboldalán a Felvett hallgatók fül alatt kapnak a beiratkozással és az évkezdéssel kapcsolatos tájékoztatót. Egyúttal elmondta, hogy az SZTE-re első helyen felvételt nyer hallgatók számára az egyetem minden évben ösztöndíjakat hirdet meg (ilyenek a Zirzen Janka, a Start és a Start+ ösztöndíjak), amelyekről a Junior Akadémia oldalán lehet bővebb információt szerezni.

Munkatársunk ott volt a hallgatók között, amikor megkapták a jó hírt. Lássunk néhány spontán reakciót:

– Gazdálkodási és menedzsment szakra sikerült a felvételim. Ez volt az elsődleges célom, és a továbbiakban majd kiderül, hogy pontosan mi lesz. Nagyon jól érzem magam a Pont Ott Partin, ha pedig vége, megyünk máshova is bulizni – mondta Szabó Vivien.

VSZI-Number-1836

Szabó Vivien csupa mosoly volt, felvették gazdálkodási és menedzsment szakra.

– Még a gimnázium 11. osztályában dőlt el a fejemben, hogy programozással szeretnék foglalkozni. Azóta ezt csinálom, úgyhogy nagyon örülök, hogy felvettek. Elsősorban a ponthatár miatt jöttem a Pont Ott Partira, de szívesen meghallgatom a koncerteteket is – mesélte örömmel Pálinkás Gergő, akit programtervező informatikus szakra vettek fel.

– Mindig is érdekelt a jog és a diplomácia. Terveim szerint majd nemzetközi joggal szeretnék foglalkozni. Remek a hangulat, már nagyon várom a Carson Coma koncertet – tette hozzá Szikszai Tímea, aki szeptembertől jogászhallgató lesz.

– Nagyon örülök, hogy sikerült a felvételim pénzügy és számvitel szakra. Szakmaként már tanultam ezt, és az a célom, hogy idővel majd könyvelőként dolgozzam, vagy valamelyik bankhoz kerüljek – osztotta meg velünk Dobó Antónia, aki szintén a Carson Coma koncertet várta a legjobban.

VSZI-Number-1850

Dobó Antónia ősztől pénzügy és számvitel szakon tanul az SZTE-n, ő is boldogan fogadta a jó hírt, hogy felvették.

pont_ott_parti_izgalom

Izgalom az SZTE Pont Ott Partiján

A pontszámváró buli előzményeként az igényes post-folk zenét játszó The Roving Chess Club lépett fel a Dugonics téri színpadon. Zenéjük alapján megérdemelten nyerték meg az idei Sounds Of Szeged tehetségkutató versenyt; balladásan hangzó nyugati folk-alapú zenéjük érzékenyen szólt, különös, független, fúziós atmoszférát teremtettek a Dugonics téri késő délutánban.

A ponthatárok kihirdetése után a Carson Coma lépett a színpadra. A magyar új generációs alternatív rock egyik legnépszerűbb formációja az este utolsó részében fesztivállá változtatta a Pont Ott Partit. A buli alapján az SZTE éppen megtalálta, kinek a szövegeit tudja a legtöbb hallgató kívülről. Remek este volt, jó válasz arra a kérdésre, hogy miért jó egyetemistának lenni Szegeden.

Panek Sándor, Mátó Gábor

A borítóképen: Ponthúzás az SZTE Pont Ott Partiján

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek