Bezár

SZTEhírek

soundsofszeged1

Kihirdették a Sounds of Szeged győzteseit

Kihirdették a Sounds of Szeged győzteseit

2024. július 10.
2 perc

Nagy sikerrel ért véget július 6-án az első Sounds of Szeged zenei tehetséggondozó verseny.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vadonatúj programot június elején indította el a Coca-Cola SZIN fesztivál és a Szegedi Tudományegyetem. A tehetségkutató amatőr, szegedi kötődésű zenészeknek kínált szakmai fejlődési lehetőséget. A többfordulós megmérettetés, ahol az elismert szakmai zsűri döntései és a közönség szavazatai is számítottak, július 6-án véget ért. A versenyre 50 zenész, illetve zenekar vagy formáció jelentkezett, közülük tizenöten kerültek elődöntőbe és kilencen a döntőbe.

soundsofszeged2

A 2. helyezett csapat: imago mundi

A program nemcsak a versenyzőket, a publikumot is megmozgatta. Az online előválogatón több mint 9000-en szavaztak a kedvenc zenészeikre, hogy az elődöntőbe juttassák őket. Az elődöntők eseményenként átlagosan 200 vendéget köszönthettek. Az online közvetítéseket átlagosan több mint ezren nézték, az online szavazatok átlaga 1500-ra tehető. Az IH Rendezvényközpontban szervezett döntőben több mint 400-an voksoltak a helyszínen, az online szavazatok száma meghaladta a 3000-et.

soundsofszeged3

3. helyezett: Beni AP - Ágoston-Papp Benedek

Az első helyezett amellett, hogy elnyerte a Szeged hangja címet, mentori programmal; fellépési lehetőségekkel: SZIN fesztivál, Pont Ott Parti; merch anyagokkal; 1 millió forint értékben imidzsfotózással és videoklippel gazdagodott. A második és harmadik helyezett egyéb lehetőségek mellett szintén szerepelhet a SZIN-en, valamint zenekari merch anyagokkal jutalmazták őket. A Miracle Sound stáb választott különdíjasa három dal rögzítésére kapott lehetőséget.

soundsofszeged_kulondij

A verseny különdíját az imago mundi nyerte el.

Azoknak sem kell aggódniuk, akik most nem értek el helyezést vagy nem tudtak jelentkezni. Hamarosan érkezik a Sounds of Szeged második évada!

A verseny díjazottjai a következők:

I. Helyezett: The Roving Chess Club

II. Helyezett: imago mundi

III. Helyezett: Beni AP - Ágoston-Papp Benedek

Különdíjas: imago mundi

SZTEinfo

Borítókép: A Sounds of Szeged zenei tehetséggondozó verseny győztese: The Roving Chess Club. Fotó: Sounds of Szeged
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek