Bezár

SZTEhírek

KKP_honlaphirhez_2023-24.2

Innovatív tanulási módszerekkel a fenntarthatóságért

Innovatív tanulási módszerekkel a fenntarthatóságért

2024. február 08.
2 perc

A klímaválság és az erőforrások kimerülése korunk egyik legjelentősebb kihívását jelentik, veszélyeztetve bolygónk jövőjét. Elengedhetetlen feladat megoldást találni ezekre a problémákra, hogy biztosítható legyen a fenntartható jövő.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci és Soproni Egyetem 2021 ősze óta indít közös kurzusokat, melyek széles spektrumon vizsgálják a fenntarthatóság kérdéseit. A program a 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében is folytatódik. A kurzusokhoz nincs szükség előképzettségre, a hallgatók szaktól függetlenül jelentkezhetnek.

A meghirdetett tanfolyamok érintik például a környezettudatos vállalkozások működésének jogi hátterét, a fenntarthatóság gyakorlati megvalósításának lehetőségeit, valamint azt, hogy a modern kor digitális kommunikációjában hogyan jeleníthetőek meg a környezeti és társadalmi problémák. Van olyan kurzus, amely során a hallgatók a városokban életminőséget veszélyeztető tényezőket és azok megoldási lehetőségeit vizsgálják. A résztvevők foglalkozhatnak a tiszta ivóvíz fenntartható módon történő biztosítását szolgáló megoldásokkal is.

Témáik aktualitása mellett innovatív módszertan jellemzi a tanfolyamokat. A hallgatók az elméleti ismereteket egyéni tudásukhoz, korábbi ismereteikhez és tanulási tempójukhoz alkalmazkodó digitális egységekből, úgynevezett tanulási molekulákból sajátíthatják el. Ehhez rugalmas tanulási élményt biztosító online felületet fejlesztett a PwC módszertani tanácsainak segítsével a Dexter Kft. A CourseGarden nemcsak az önálló, otthoni tanulásban segít, de az egyetemen megszokott tantermi keretektől eltérő élményt is nyújt az oktatóknak és hallgatóknak egyaránt.

Mi teszi ezeket a kurzusokat kooperatívvá? A tananyag online, egyénileg történő elsajátításán túl a kurzusok teljesítéshez különböző projektfeladatok elkészítése szükséges, amelyeket a hallgatók csapatban, egymással együttműködve végeznek. Így átfogó képet kaphatnak arról, hogyan lehet az elméletet és a gyakorlatot összekapcsolni a fenntartható jövő felé vezető úton.

 

További részletek és jelentkezés a Kooperatív kurzusok weboldalán.

A kurzusokra 2024. február 12-ig lehet jelentkezni.

 

A képzés megvalósítását az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosítószámú, Komplex Digitális Modellváltás - Intelligens fokozatváltás projekt támogatja. A projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében valósul meg.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek