Universitas Miskolciensis logo__Soproni_Egyetem_v2
*

«||»
Hatékony fenntarthatóság

Érdekelnek a zöld kezdeményezések? Szeretnél többet tudni a fenntarthatóság gyakorlati kérdéseiről, vagy a közvetlen környezeted ilyen törekvéseiről? A Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és a Soproni Egyetem közös kezdeményezése a Hatékony fenntarthatóság című, különleges módszerekkel dolgozó tantárgycsoport, amire 2024. február 12-ig jelentkezhetsz.

Miről szólnak a tantárgyak?

A 2023/204-es tanév tavaszi szemeszterében négy kurzusból választhatsz, melyek mindegyike a fenntarthatóság témaköréhez kapcsolódik a legváltozatosabb szemszögből.

A közvetlen környezetben az életminőséget veszélyeztető környezeti tényezők azonosítása és az egyén felelőssége.

solar-4478105_1920

A fenntarthatóság hatékony digitális és periodikusan ismételhető kommunikációja környezeti és társadalmi problémákon keresztül.

hands-4091879_1920

A tiszta ívóvíz biztosítását veszélyeztető tényezők, valamint az ezekhez kapcsolódó ismert megoldási lehetőségek.

sustainability-2281611_1920

Esettanulmány keretében a vállalkozás CSR kampányának megtervezése, figyelemmel a jogszabályi megfelelésre, az etikai elvekre és megfelelve a vállalkozás vezetőjének kampánytól való elvárásainak.

justice-5833113_1920
Miért különleges?

A három egyetem által kidolgozott tárgyakat minden FOSZK, BA/BSc, osztott és osztatlan, MA/MSc, PhD szakos nappali, valamint levelező tagozatos hallgató felveheti szabadon választható tárgyként. Ez azt jelenti, hogy az egyes kurzusokon együtt tanulnak az SZTE, a ME és a SOE hallgatói függetlenül attól, milyen szakra járnak.

Ráadásul, ha ezekre az órákra jársz, felejtsd el, amit eddig az egyetemen megszoktál. Az elméleti ismereteket ugyanis kisebb, a tudásodhoz és a tanulási tempódhoz rugalmasan alkalmazkodó digitális egységekből (úgynevezett tanulásmolekulákból) sajátíthatod el. A tárgyak gyakorlati része pedig kooperatív projekteken keresztül lesz teljesíthető. A kooperatív csoportokban úgy tanulhatsz, hogy közben a téma szakértőjévé válsz, és alkotó módon teszel szert ismeretekre, ahol a hangsúly az együttműködésen van.

Hogyan tudok jelentkezni?

Jelentkezési űrlapon tudod megadni a legfontosabb adataidat és kiválasztani a tantárgyakat, amelyekre járni szeretnél.
Egy hallgató maximum két kurzusra jelentkezhet.

Az űrlapot itt találod:

Felhívjuk a figyelmed, hogy amennyiben sikeresen jelentkeztél a kurzusra, azonban azt nem teljesítetted, az 5 teljesítetlen kreditet eredményez.

Jelentkezésed elfogadásáról, illetve további teendőidről az általad megadott e-mail címen kapsz értesítést 2024. február 20-ig.

Ha kérdésed van, ezen a címen felteheted: kooperativ@szte.hu